Руската държавна телевизия RT отстрани и осъди един от водещите

...
Руската държавна телевизия RT отстрани и осъди един от водещите
Коментари Харесай

Ходорковски за RT: Осъжда Красовски, който иска да убива украински деца, но сътрдудничи с Путин, който убива украински деца

Руската държавна телевизия RT в профил и осъди един от водещите си водещи Антон Красовски , откакто прикани за изгаряне и удавяне на украински деца , написа БиБиСи.

Изказванията му по малкия екран провокираха бурни реакции в обществените мрежи и в този момент той се извини .

Красовски отговори на писателя-фантаст Сергей Лукяненко, който сподели, че в Западна Украйна през 1980 година е чул деца да споделят " Украйна е окупирана от московчани ".

Новините на RT са твърдо прокремълски.

В изявлението Красовски се усмихна, като сподели " просто удавете тези деца, удавете ги ". Като опция, сподели той, те могат да бъдат натикани в колиби и изгорени . Той се пошегува и с съветските бойци, които изнасилват украински баби.

Главният редактор на RT Маргарита Симонян осъди мненията на Красовски като " диви и отвратителни ".

Украйна упрекна канала в подбудителство към геноцид . Руската държавна телевизия отдели доста ефирно време на специалисти и водещи, които мощно поддържат войната против Украйна и приканват за повече военна експанзия. Те рутинно отхвърлят доказателствата за съветски зверства, като настояват, че са украински " измислици " - повтаряйки позицията на Кремъл.

Следственият комитет на Русия, който се занимава с тежки закононарушения, в този момент проверява мненията на Красовски, макар че към момента не е ясно какъв съветски закон може да е нарушил, в случай че има подобен.

В понеделник Красовски се извини, като сподели: " Е, случва се: В ефир си, увличаш се и не можеш да спреш ". Той сподели, че е " в действителност обезпокоен ".

През последните две години Красовски беше шеф на рускоезичното лъчение на RT . Той е под наказания на Европейски Съюз поради мощната си поддръжка за нахлуването на президента Владимир Путин в Украйна.

Михаил Ходорковски , основан в Лондон антикремълски деятел, изрази пренебрежение към позицията на RT . Той написа в Туитър: " Маргарита Симонян не желае повече да си сътрудничи с Антон Красовски, който приканва украинските деца да бъдат убивани. Но с Путин, който убива украински деца, Маргарита Симонян желае да сътрудничи ".

Кореспондентът на БиБиСи за Източна Европа Сара Рейнсфорд коментира, че речта на омразата към този момент е норма по съветската държавна телевизия, когато става въпрос за Украйна, а Красовски е единствено върхът на айсберга .
 Украйна прикани света да забрани съветската телевизия RT
Украйна прикани света да забрани съветската телевизия RT

Водещ съобщи, че украински деца е трябвало да бъдат давени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР