Руската държавна корпорация Ростех завърши държавните изпитания на 152-мм самоходно

...
Руската държавна корпорация Ростех завърши държавните изпитания на 152-мм самоходно
Коментари Харесай

Ново руско самоходно оръдие отива на фронта в Украйна след успешен край на тестовете

Руската държавна корпорация " Ростех " приключи държавните тествания на 152-мм самоходно артилерийско оръдие (САО) " Коалиция-СВ ", потвърждавайки неповторимите механически характерности на установката. Най-новата гаубица превъзхожда най-хубавите международни мостри по обхват и акуратност на стрелбата, както и по време за решение на бойни задания, заяви пресслужбата на " Ростех “, представена от съветските медии и " Фокус ".

САО " Коалиция-СВ " е предопределено за заличаване на артилерийски и минохвъргачни батареи, бронирани машини и персонален състав на съперника. Оръжието е предопределено също по този начин да взема решение проблеми с унищожаването на системи за противовъздушна и противоракетна защита, както и на контролни пунктове и полеви укрепления.

Ударната система изцяло автоматизира процесите по подготовка на изстрела, в това число избор на вида снаряд, слагане на заряда и ориентиране на оръдието. Това понижава времето за начало на стрелбата и обезпечава нужната скорострелност.

" Самоходната гаубица " Коалиция-СВ “ не е просто още един образец за родна артилерия, а значим крайъгълен камък в нейното развиване. Всъщност това е военен робот, отличителна линия на САО е високото равнище на автоматизация - екипажът се намира в изолирана бронирана капсула и оттова отдалечено ръководи бойната машина. В съпоставяне със съществуващите типове артилерийско оръжие, " Коалиция-СВ " има понижено време за реакция на всевъзможни непланирани цели, което е изключително значимо в актуалните бойни условия. Успешното привършване на държавните тествания ни разрешава да стартираме серийно произвеждане на това артилерийско оръжие ", съобщи Бехан Оздоев, промишлен шеф на комплекса за стандартни оръжия, муниции и специфична химия на съветската държавна корпорация.

Най-новата самоходна артилерийска установка (САУ) " Коалиция-СВ " към момента не е взела участие в боевете в Украйна, тя е на държавни тествания. Това заяви през април тази година генерал-майор Сергей Медведски, краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на ракетните войски и артилерията на въоръжените сили на Русия.

Самоходната установка " Коалиция-СВ " е оборудвана с оръдие 2А88 152 мм със скорост на пукотевица над 10 изстрела в минута и система за автоматизиране на процесите на ориентиране на оръдието, избор на цел и навигация. Самоходната гаубица е основана на платформата на танк Т-90 и е предопределена за заличаване на целия набор от наземни цели: командни пунктове, информационни центрове, артилерийски и минохвъргачни батареи, бронирани машини, системи за противовъздушна и противоракетна защита, както и личен състав на съперника на разстояние до 70 км.

Отбранителните предприятия на Ростех създават ново потомство снаряди за самоходната гаубица " Малва ", които би трябвало да обезпечат предимство над артилерията на страните от НАТО. Това разгласи Бехан Оздоев на 19 септември във връзка Деня на оръжейника.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР