Руската Държавна Дума ще разгледа на първо четене законопроект за

...
Руската Държавна Дума ще разгледа на първо четене законопроект за
Коментари Харесай

Русия изпрати “ядрен сигнал”. Западът е разтревожен от новата инициатива на Москва

Руската Държавна Дума ще прегледа на първо четене законопроект за анулация на ратификацията на Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити. Това е отговор на Съединени американски щати, които подписаха, само че не ратифицираха съглашението. Какви са аргументите и следствията от такава стъпка?

" Огледална реакция "

ДВЗЯО беше признат от Организация на обединените нации през 1996 година Преди това беше в действие Договорът за възбрана на тестванията на нуклеарни оръжия в атмосферата, космоса и под водата, подписан през 1963 година До края на века бяха нужни други, по-безкомпромисни формулировки.

Държавите, които са се включили към ДВЗЯО, са се заели да не правят нуклеарни детонации на място под тяхна пълномощия или надзор, нито да провокират или предизвикват други да го вършат. Документът беше подписан от 187 страни и утвърден от 178. Приложението изброява 44 страни, в които ратификацията е причина за влизането на съглашението в действие в целия свят. Сред тях по-специално Русия и Съединени американски щати. Москва ратифицира документа преди 23 години. Във Вашингтон това към момента не е направено. Там твърдяха, че съглашението е неефективно, защото не предстои на инспекция. Те показаха и опасност за националната сигурност.

„ Сега не съм подготвен да кажа дали в действителност имаме потребност или не би трябвало да организираме проби ", означи в тази връзка Владимир Путин при започване на октомври на среща във Валдай. Когато Съединени американски щати подписаха, само че не ратифицира, а ние подписахме и ратифицирахме - по принцип е допустимо да се държим огледално със Съединени американски щати. Но това е въпрос към депутатите от Държавната Дума. Теоретично тази ратификация може бъде анулирана. Ако създадем това, това ще бъде изцяло задоволително. " Депутатите изслушаха президента.

Защо в този момент?

" Ситуацията в света се промени. Вашингтон и Брюксел започнаха война против нашата страна. Днешните провокации изискват нови решения ", написа ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин в “Телеграм ”. Той разпореди на отрасловата комисия да приготви законопроект за анулация на ратификацията на ДВЗЯО. Според него това е било разисквано на Съвета на Държавната дума, всички фракции са подкрепили самодейността. Председателят предложения депутатите да станат съавтори на документа.

" 23 години чакаме Вашингтон да ратифицира контракта. Как по този начин? Двойните стандарти, подлостта и безотговорното отношение не могат да бъдат разказани по различен метод. В тази обстановка би трябвало да се ръководим извънредно от ползите на жителите на нашата страна, нашата страна. Затова има предложение за отдръпване на ратификацията ", акцентира Володин.

Държавната дума ще прегледа документа на първо четене на 17 октомври. Второто четене е на 18, третото на 19. Председателят на Държавната дума засегна и настоящи интернационалните въпроси - по-специално обстановката в Израел и Палестина: „ Това беше американска зона на отговорност, те трябваше да създадат всичко, с цел да поддържат мира и стабилността в Близкия изток. Там в този момент има огън и война ”.

„ Ако приказваме за други елементи на света, там всичко гори също по тяхна виновност ", добави Володин. „ Що се отнася до Вашингтон и Брюксел, дано си помислят до какво ще докара това, до какво въобще водят двойните стандарти. Нашите технологиите се развиват в разнообразни направления. Ние също би трябвало да разберем това. Те би трябвало да мислят за поддържането на световната сигурност, да носят отговорност, само че в случай че не го създадат, ние би трябвало да се погрижим за нашите жители ”, добави ръководителят.

Реакции

През всичките тези десетилетия ДВЗЯО в действителност се спазваше както от Вашингтон, по този начин и от Москва. Сегашното допустимо решение на Държавната Дума е единствено огледален отговор, а не сигнал за борба. „ Това не значи изказване за желание за осъществяване на нуклеарни опити “, акцентира прессекретарят Кремъл Дмитрий Песков. Постоянният представител на Руския в интернационалните организации във Виена Михаил Улянов сподели същото: „ Отзоваването не значи желание за обновяване на нуклеарните опити “.

Според ръководителя на комисията по интернационалните връзки на Държавната дума Леонид Слуцки „ става дума за обезпечаване на националните ползи “. „ Дератификацията от съветска страна на ДВЗЯО ще възвърне паритета и ще се трансформира в огледален отговор на позицията на Съединени американски щати, които съвсем четвърт век забавят процедурите по ратификация на този най-съществен контракт за гарантиране на световната сигурност ”, напомни водачът на ЛДПР.

Въпреки това Съединени американски щати се разтревожиха. " Загрижени сме от мненията на дипломат Улянов във Виена. Подобен ход излишно заплашва световните правила, забраняващи тестването на нуклеарни оръжия ", се споделя в изказване на Държавния департамент.

Изпълнителният секретар на организацията ЛДПР, Робърт Флойд, разгласява отворено писмо: " Този контракт е мощен инструмент за световно богатство и жизненоважна част от интернационалната архитектура за мир и сигурност. Ратифицирането на ЛДПР е в националните ползите както на Русия, по този начин и на цялото човечество “.

Флойд изиска среща представители с Москва. „ Надявам се, че Руската федерация ще продължи да извършва отговорностите си “, сподели той.

Все още няма формален отговор. Което не е изненадващо: Русия реагира само на непоследователността на Съединени американски щати. И може би решението на Държавната Дума най-малко по някакъв метод ще стимулира западните играчи да подхващат съответни дейности.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР