Руската Държавна дума (долната камара на парламента) прие на трето

...
Руската Държавна дума (долната камара на парламента) прие на трето
Коментари Харесай

Русия одобри закон, който приравнява преминаването на страната на противника във въоръжен конфликт с държавна измяна

Руската Държавна дума (долната камара на парламента) одобри на трето четене законопроект, който гласи, че прекосяването на страната на съперника в изискванията на въоръжен спор може да бъде приравнено с държавна измяна, съобщи ТАСС.

Наказанието за държавна измяна е отнемане от независимост за период от 12 до 20 години, както и санкция в размер до 500 хиляди рубли. Същите санкции към този момент ще се ползват и за " присъединяване на съветски жители или непрекъснато пребиваващи в Русия лица във въоръжени спорове, военни или други дейности на територията на друга страна, в които се употребява въоръжение и военна техника с цели, противоречащи на ползите на Руската федерация “.

Освен това в наказателният кодекс се включва нов член, който планува наказване за " съдействие със специфичните служби на непозната страна, интернационалните или задгранични организации или с техни представители “. Под " организации " се схващат структури, които работят " в полза на специфичните служби на друга страна, а също и задгранични компании или интернационалните частни военни или разследващи компании ". Предвиденото наказване е отнемане от независимост от две до осем години и санкция в размер до един милион рубли.

Депутатите одобриха и нарастване на наказванията за наемничество в задгранични въоръжени спорове. Признатите за отговорни ще лежат в пандиза сред седем и петнайсет години, като до момента за това закононарушение законът предвиждаше от три до седем години.

На жителите, които са имали достъп до държавни секрети и са напуснали Русия в изискванията на влезнала в действие възбрана, може да бъде наложена санкция от 200 до 500 хиляди рубли или до четири години ефикасна присъда. Ако закононарушението е осъществено от проведена група, плануваното наказване е от три до седем години.

Към наказателния кодекс е прибавен и нов член, съгласно който апелите за действия, ориентирани против сигурността на Русия, или възпрепятстването на работата на органите за сигурност, ще се санкционират с санкция от 100 000 до 500 000 рубли и отнемане от независимост от две до четири години. При отежняващи виновността условия се плануват от пет до седем години затвор и санкция от 500 000 до 2,5 милиона рубли.

Въвежда се и санкция в размер от 60 хиляди до един милион рубли за разпространяване на символика и агитация на нацистки или други екстремистки организации. Наказанията за този вид закононарушения включват и до четири години насилствен труд или отнемане от независимост за същия период.

Хората, които правят злонамерени дейности във щета на интернет връзките в Русия, към този момент могат да получат до три години затвор и санкция сред 700 хиляди и 1,5 милиона рубли.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР