Руската държава ръководи и провежда военния преврат в Крим и

...
Руската държава ръководи и провежда военния преврат в Крим и
Коментари Харесай

Русия предупреди съда в Страсбург, че рискува да отвори кутията на Пандора

Руската страна управлява и организира военния прелом в Крим и последващото му анексиране през 2014 година, изяснява Украйна пред Европейския съд за правата на индивида, оповестяват " Гардиън " и " Блумбърг ".

Случаят в Страсбург е един от поредицата, заведени от украинското държавно управление , предопределени да разкрият хипотетично съветско държавно съучастничество в нарушавания на правата на индивида. Той има капацитет да смути Владимир Путин и да докара до украински претенции за репарации от Русия .

Русия отхвърля изказванията, че е виновна за анексията , и се опита в сряда да зачеркне случая с опит да го спре да премине към идващия стадий - събиране на директни доказателства.

Русия предизвести европейския арбитражен съд, че рискува да отвори " кутията на Пандора " на политически стимулирани каузи, в случай че одобри изказванията на Украйна, че ръководените от Москва сили правят нарушавания в Крим .
 Европейски Съюз не признава резултатите от съветските избори в Крим
Европейски Съюз не признава резултатите от съветските избори в Крим

Защото принадлежи на Украйна, а не на Русия

Бен Емерсън, представляващ украинското държавно управление, съобщи пред съда, че Украйна губи надзор над Крим в деня на преврата не вследствие на едностранни дейности на въоръжени сепаратисти, а " вследствие на военно настъпление от въоръжените сили на Руската федерация , подпомагани и подкрепяни от проруски политически и паравоенни пълномощници в Крим ".

Случаят се развива в политически сензитивен миг , защото новият украински президент Зеленски изследва опцията за нови договаряния с Путин за бъдещето както на окупираната област Донбас, по този начин и на Крим.

Безпрецедентна замяна на пандизчии отвори вратата за нов климат, само че делото на Европейска конвенция за правата на човека демонстрира какъв брой решителна е Украйна да изтласка Русия от своята страна, в това число Крим .

Емерсън упорства, че Русия е юридически виновна за нарушавания на правата на индивида - не като териториален суверен - а като окупационна мощ . Той добавя, че Крим трансферира суверенитета си на Русия въз основава на " транспарантна правна небивалица " и подправен референдум .

Приемането на " претенцията на Русия за суверенитет над Крим би подкопала сериозния крайъгълен камък на интернационалното право - възбраната за потребление на мощ от една нация на суверенната територия на друга без нейното единодушие, без резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и неналичието на възможни искания за самоотбрана. "
 Съдът в Страсбург отсъди в интерес на Украйна по проблема с моряците
Съдът в Страсбург отсъди в интерес на Украйна по проблема с моряците

Съдът е задължил Русия да даде информация и да ги върне...

Позовавайки се на доказателства, събрани от висшия комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида , Емерсън добавя: " След като окупацията беше изцяло открита, тогава стартира непрекъсната акция на политическа принуда . "

Той разказва антиутопична картина на властническа хватка на Русия върху властта : " Руското поданство бе наложено на всички поданици на Крим. Неруските медии, в това число украинските и татарските телевизионни канали, бяха закрити. Мирните митинги против съветската окупация бяха неразрешени. Голяма част от частната благосъстоятелност бе присвоена нелегално без обезщетение . "

Само за един ден Русия окупира Крим военно и пое ефикасен повсеместен надзор върху територията. Успешно конфигурира подчинена локална администрация, която е напълно подвластна от Москва поради военното, икономическото и политическото си оцеляване.

Той изяснява, че съответна опасност има във военния комисариат в Симферопол , лагер, охраняван от съветски бойци.
 Обвиниха четирима чиновници на ГРУ на ДНР за свалянето на MH17 в Донбас
Обвиниха четирима чиновници на ГРУ на ДНР за свалянето на MH17 в Донбас

Трима руснаци и един украинец

Освен това той осъди съветската приемливост и амнистията, дадена от Русия на кримските паравоенни сили .

" Смразяващо обръщение, че съпротивата против окупацията е освен безплодна , само че и извънредно рискова - тъй като върховенството на закона ще се ползва изборно. Тези, които поддържат съветския режим, са свободни да правят незаконни дейности против тези, които му се опълчват, сигурни, че закононарушенията им съвсем несъмнено ще останат безнаказани. "

Отделни каузи се водят в Европейски съд по правата на човека от украинското държавно управление за съветска окупация на региона на Донбас в източна Украйна и свалянето през 2014 година на полета MH17 на Malaysia Airlines над Украйна, при който починаха всички 283 пасажери на борда.
 Русия може да приключи съдействието с Европейския съд по правата на индивида
Русия може да приключи съдействието с Европейския съд по правата на индивида

Решенията му опонират на ползите на Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР