Руската държава изцяло е осигурявала издръжката на наемническата група Вагнер,

...
Руската държава изцяло е осигурявала издръжката на наемническата група Вагнер,
Коментари Харесай

Руската държава изцяло е осигурявала издръжката на наемническата група Вагнер

Руската страна напълно е осигурявала издръжката на наемническата група " Вагнер ", съобщи през днешния ден съветският президент Владимир Путин на среща с военнослужещи от министерството на защитата, съобщи ТАСС.

" Искам да отбележа и желая всички да знаят за това: издръжката на цялата група " Вагнер " беше напълно обезпечена от страната. От министерството на защитата, от държавния бюджет, ние напълно финансирахме тази група ", сподели съветският президент.

Путин уточни, че компанията " Конкорд ", която има " Вагнер ", е получила 80 милиарда рубли от страната в границите на една година за доставка на хранителни артикули. " Издръжката [на групата Вагнер] беше напълно поета от страната, а част от цялата тази група, тази компания " Конкорд ", в това време завоюва 80 милиарда рубли ", сподели той.

По думите му единствено за една година съветската страна е отпуснала на компанията " Вагнер " над 86 милиарда рубли (около 922 милиона евро) за прехрана на бойци и за стимулиращи заплащания. " От тях 70 милиарда и 384 милиона за хонорари, 15 милиарда и 877 милиона за стимулиращи заплащания и [още] 110 милиарда и 179 милиона за застрахователни заплащания ", посочи той.

Руските военнослужещи предотвратиха хаоса и гражданската война, които постоянно и на всички места настъпват след въоръжени протести, сподели още Путин.

" Искам всички ние да разберем какво се случваше и какво щеше да се случи, в случай че не бяхте създали това, което направихте и не бяхте изпълнили военния си дълг, и не бяхте посочили своята честност към клетвата си и към съветския народ. Както постоянно се случва в такива случаи, постоянно и на всички места се случва едно и също: въоръжените въстания са последвани от цялостен безпорядък и революция ", акцентира съветският президент. " И по тази причина, като висш главнокомандващ, желая да ви изкажа своята признателност ", заключи Путин.

Руският президент сподели още, че въоръжените сили на Украйна са изгубили 259 танка и 780 бронирани машини от началото на своята контраатака на 4 юни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР