Руската частна военна компания Вагнер официално вече е регистрирана в

...
Руската частна военна компания Вагнер официално вече е регистрирана в
Коментари Харесай

Руската военна група Вагнер вече официално е консултантска фирма“


Руската частна военна компания " Вагнер " публично към този момент е записана в Русия като юридическо лице, бележейки бързото развиване на обичайно дискретната група, заяви през днешния ден английското министерство на защитата, съобщи ДПА.

В документите, подадена на 27 декември, " Вагнер " показва като своя активност " консултантски услуги в региона на ръководството ". Не се загатват паравоенните ѝ действия, сочи информация от ежедневната актуализация на разследващите данни на министерството, оповестена в " Tуитър ".

Не е ясно доколко регистрацията ще се употребява за ръководство на паравоенните действия на групата. Частните охранителни и военни компании са противозаконни в Русия.

Понастоящем " Вагнер " има под свое командване до 50 000 бойци в Украйна и се е трансформирала в " основен съставен елемент " във войната на Русия против нейната съседка, твърди английското министерство.

Ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин евентуално е финансирал силите частично с държавни пари, които е получил от държавни поръчки към други свои компании, съобщи министерството. 

" Регистрацията евентуално има за цел да усили оптимално комерсиалната облага на Пригожин и да легитимира в допълнение все по-силно налагащата наличието си в общественото пространство организация ", се споделя още в изказването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР