Руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер е дала над 30

...
Руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер е дала над 30
Коментари Харесай

Белият дом: Руската частна военна компания "Вагнер" е дала над 30 000 жертви в Украйна

Руската частна военна компания (ЧВК) " Вагнер " е дала над 30 000 жертви в Украйна от началото на съветската инвазия в Украйна, към 9000 от тези бойци са починали в пердах, съобщи Белият дом, представен от CNN.
 
По оценки на Съединени американски щати 90 % от убитите след декември в Украйна бойци на " Вагнер " са пандизчии, уточни на постоянен брифинг представителят на Съвета за национална сигурност към американското президентство Джон Кърби.
 
Половината от жертвите са дадени след средата на декември, когато се ожесточиха боевете в източния украински град Бахмут, сподели представителят, като се базира на разследващи данни.
 
По думите му през последните дни частната военна компания напредва в Бахмут, само че Кърби добави, че с цел да се реализира това на " Вагнер " са били нужни месеци, и то на " ужасна и непоносима цена ".
 
" Може и в последна сметка да завладяват Бахмут, само че за тях това няма да има никаква действителна стойност, тъй като градът няма никакво стратегическо значение ", сподели той и добави, че даже и при подобен процес украинската защита в Донбас отново ще остане мощна.
 
Кърби съобщи пред репортерите, че " Вагнер " продължава да разчита интензивно на пандизчии, изпратени да водят война неподготвени и неекипирани, макар скорошните изявления на създателя на компанията Евгений Пригожин, че е спрял да набира лишени от независимост за присъединяване в боевете в Украйна.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР