Руската атака срещу Украйна ще е сериозна грешка. Това коментира

...
Руската атака срещу Украйна ще е сериозна грешка. Това коментира
Коментари Харесай

Шолц предупреди: Руската атака срещу Украйна ще е сериозна грешка

Руската офанзива против Украйна ще е сериозна неточност. Това разяснява немският канцлер  Олаф Шолц, заяви Ройтерс.

Нямаше никакво опрощение за това около 100 000 бойци да бъдат струпани по границите на Украйна, съобщи той на Мюнхенската конференция по сигурността в в тирада, излъчена онлайн, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Русия трансформира въпроса за възможното присъединение участие в НАТО на Украйна в проблем бели, което е парадоксално, тъй като в дневния ред не е включено решение по този въпрос ", сподели той.

Въпреки това Западът е подготвен да преговаря  по настояванията на Русия в областта на сигурността, само че " без да бъде доверчив ".

" Ние ще вършим ясно разграничаване сред несъстоятелни претенции и законните ползи в региона на сигурността ", добави той.

Германският канцлер добави,  че са налице " значими индикации ", че към момента има късмет да се предотврати съветска офанзива против Украйна посредством дипломация, като се има поради очевидният интерес на Кремъл към договаряния по неговите претенции за сигурност.

" Въпреки всички разлики... имаме значими индикации, че има поддръжка за договаряния за надзор на въоръженията, по въпроси за бистрота ", сподели той в панел на Мюнхенската конференция по сигурността.

Пред форума по сигурността Шолц добави, че Европейският съюз би трябвало да форсира процеса за присъединение на страните от Западните Балкани, защото единствено мощна и сплотена Европа може да играе значима роля в многополюсния свят, заяви ТАСС.

" Не е задоволително да се разгласи за стратегическа цел разширението на Европейски Съюз в този район. Длъжни сме активно да ускорим този развой ", съобщи немският канцлер.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР