Руската армия заяви, че е Запорожката АЕЦ е минирана и

...
Руската армия заяви, че е Запорожката АЕЦ е минирана и
Коментари Харесай

Руските военни плашат да взривят Запорожката АЕЦ: Ще бъде руска земя или изгорена пустиня

Руската войска съобщи, че е Запорожката АЕЦ е минирана и е подготвена да я взриви, с позоваване на държавния оператор „ Енергоатом ".

" Руснаците не скриват своите проекти и към този момент намерено шантажират целия свят, заявявайки че Запорожката АЕЦ и минирана и са подготвени да я взривят ", се споделя в известието.

По информация на „ Енергоатом “, началникът на войските за радиационна, химическа и биологическа отбрана на съветската войска генерал-майор Валерий Василев, който сета командва гарнизона в Запорожката АЕЦ, е декларирал, че " тук ще бъде или съветска земя, или изгорена пустиня ".

" Като знаете, ние минирахме всички значими обекти в Запорожката атомна централа. И ние не крием това от врага. Ние ги предупредихме. Врагът знае, че централата ще бъде съветска или ничия. Ние сме подготвени за последствията от тази стъпка. И вие, воините-освободители, би трябвало да разбирате, че нямаме различен път пред себе си. А в случай че бъде издадена най-строгата заповед, ние би трябвало да я осъществим с чест. " – е споделил пред своите бойци Василев, представен от „ Енергоатом “.

На 6 юли украинското разузнаване удостовери информацията, че съветските военни са минирали енергоблоковете на Запорожката атомна централа.

На 5 и 6 август руснаците обстрелваха площадката на Запорожката АЕЦ. Ракетите паднаха директно до сухото вместилище с отработено нуклеарно гориво.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР