Руската армия започна да приближава Киев. Това е оценката на

...
Руската армия започна да приближава Киев. Това е оценката на
Коментари Харесай

САЩ: Руският военен конвой край Киев започва да се раздвижва

Руската войска стартира да доближава Киев. Това е оценката на военното министерство на Съединените щати, което следи в елементи боевете в Украйна. Безкрайната колона от бойна техника, която повече от седмица заставам неподвижно, е почнала да се раздвижва.

Колоната се намира северозападно от града. Според информацията в тази посока руснаците са доближили до 15 километра от центъра на Киев. От изток съветските войски също напредват и към този момент са на към 40 километра от центъра на столицата.

Към тази интензивност се прибавя към този момент цялостно заграждане на град Чернигов. Продължава и тежката кървава блокада на Мариупол на брега на Азовско море. Украйна упрекна Русия, че приготвя използването на оръжие за всеобщо поразяване.

Международният редактор на NOVA Момчил Минков удостовери в „ Здравей, България”, че руснаците към този момент се пробват да обкръжат украинската столица от всички страни.

Експерти разясняват, че обсадата цели да спре доставките, като по този метод провизиите за мирното население на Украйна да бъдат изчерпани.

Очаква се зараза от съществени заболявания там, една от които ковид.

„ Хората не спят, имат неприятни хигиенични условия и не се хранят добре. Това е причина за заболявания”, изясни интернационалният ни редактор
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР