Руската армия възобнови локализираните наземни атаки на северо-запад и юго-запад

...
Руската армия възобнови локализираните наземни атаки на северо-запад и юго-запад
Коментари Харесай

Руската армия се готви за настъпление към Харков

Руската войска възобнови локализираните наземни офанзиви на северо-запад и юго-запад от Изюм и основава условия за нахлуване към Харковска област. Като се имат поради темповете на напредване в Донбас и проблемите с попълването на силите и логистиката обаче, Русия надали успее да превземе Харковска област или Харков - втория по бройка на популацията град в Украйна, написа американският Институт за проучване на войната в следващия си разбор за украинския фронт.

Пълномащабното военно навлизане на Русия в Украйна продължава към този момент половин година и за това време се промени и неговият темперамент, и размахът, и задачите: в Кремъл явно към този момент не разчитат на завземане на цялата страна, а в Киев заговориха за цялостно освобождение на заетите от съветските войски територии. Оптимизмът на Украйна се подхранва от доставеното от западните съдружници въоръжение, написа The Insider.

 

Какво беше доставено на Украйна

 

Въпреки множеството неточности във военното обмисляне, проблемите със снабдяването, ръководството и тежките загуби, съветската войска и формированията на Донецката национална република и Луганската национална република напредват постепенно в Донецка и Луганска област. Руското командване регистрира грешките от началния стадий на войната и към този момент не се пробва да настава по едно и също време на няколко сектора от фронта.

Характерът на военните дейности се промени и нито танковете, нито авиацията /зад рамките на непосредствената линия на съприкосновение/ към този момент играят основна роля. Всичко зависи от " бога на войната " - артилерията, проучва Insider. Сега оперативната конюнктура се дефинира от мощността на огневите средства за поразяване и способността да се концентрират артилерийските удари на тесни сектори от фронта /за Русия/ и опциите да се опълчват на тези опити /за Украйна/.

Перспективата на Украйна да устои в тази " война на изтощението " зависи от доставките на западно оръжие и муниции. От медиите се основава усещане, че Въоръжените сили на Украйна /ВСУ/ получават от съдружниците колосални партиди от оръжие, които значително трансформират обстановката в тяхна изгода. В реалност, на Института за международна стопанска система в Кил (Германия), общият размер на обявената военна помощ за Украйна е на стойност 20 милиарда евро, а самото оръжие е за  €14 млрд (останалото са целеви финансови средства). От тези €14 милиарда в ръцете на украинските военни е оръжие за €8,5 милиарда Съединени американски щати да вземем за пример оповестиха, че ще доставят на ВСУ военна техника за €6,4 млрд, а действително е пристигнала единствено за €2,4 милиарда Други военно-политически сътрудници на Киев доста по-оперативно извършват своите задължения, само че техният размер на общия декор не е изключително огромен.

Ако се огледа деликатно какво въоръжение се доставя на Украйна, излиза наяве, че актуалните западни системи - не руски или основани в страни от някогашния Варшавски блок, са сериозно малко. Например всички получени до момента танкове и бойни машини за пехотата са трансформация на Т-72 и БМП-1. По-съвременни бойни машини като австралийските Bushmaster са едвам няколко десетки. Западните страни едвам в този момент започнаха да разискват опцията за доставка на бойна авиация и вертолети, както и системи за Противовъздушна отбрана лично произвеждане като NASAMS. Доставките на безпилотни самолети, в случай че изключим турските Bayraktar, се лимитират с леки разследващи модели и носещи муниции. Единствената категория, където притокът на западно оръжие е видим, са артилерийските системи. При това забележителна част е дадена от Чехия и Полша и е руски вид с муниции с диаметър 152 мм и 122 мм, които към този момент мъчно могат да бъдат доставяни в огромни количества.

 



 

Как се употребява доставеното оръжие

 

Най-често бойното взаимоотношение в Украйна е така наречен " артилерийски двубой ". Страните обменят удари на огромно разстояние и са принудени да изразходват голямо количество муниции, с цел да обезпечат компактност на огневото покритие. Целите на ударите са скупчвания на жива мощ и техника, бойни позици и инженерни уреди на съперника, хранилища за муниции, линии за доставяне и инфраструктурни обекти. Тъй като запасите от снаряди за руските артилерийски системи, които са на въоръжение във ВСУ, са на привършване, се разчита основно на западно оръжие. От него са доставени над 200 единици с диаметър 155 мм и 227 мм. Засега американските гаубици М777, които могат да поразяват цели на 24–30 км, са най-масовият вид западна артилерия, употребена от ВСУ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР