Руската армия унищожи най-голямата топлоелектрическа централа в района на Киев

...
Руската армия унищожи най-голямата топлоелектрическа централа в района на Киев
Коментари Харесай

„Разрухата е огромна“: Русия унищожи най-голямата ТЕЦ в района на Киев

Руската войска унищожи най-голямата топлоелектрическа централа в региона на Киев - Триполската Топлоелектрическа централа, която доставяше с електрическа енергия няколко области, в това число Киев, предадоха украинските медии.

Украинската „ Центренерго “ разгласи, че мащабът на разрухата е голям. По предварителни данни няма починали чиновници на предприятието, само че разрушенията са големи и е избухнал голям пожар след съветските удари.

 

Руският агресор целеустремено нападна енергийната инфраструктура на Украйна. Централата се намира на близо 45 километра от столицата Киев. След изваждането от употреба на Чернобилската АЕЦ точно Триполската Топлоелектрическа централа се трансформира в най-голямото дружество за произвеждане на сила в региона.

 

Това е най-мощната електроцентрала в региона на Киев. Предприятието за генериране на сила е най-големият снабдител на електрическа енергия в областите Киевска, Черкаска и Житомирска области. Намира се на брега на Каневското водохранилище.

 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че Русия е изстреляла през миналата нощ над 40 ракети и 40 дрона против Украйна, ориентирани към жизненоважната ѝ инфраструктура. „ Руските терористи за следващ път се прицелиха във значима инфраструктура “, акцентира той. Зеленски прикани западните сътрудници на Украйна да не си затварят очите за обстановката и да дават повече системи за противовъздушна защита на Украйна, която към този момент трета година води пълномащабна война.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР