Руската армия съобщи, че десантният ѝ кораб Орск“ днес е

...
Руската армия съобщи, че десантният ѝ кораб Орск“ днес е
Коментари Харесай

Руски десантен кораб акостирал край Мариупол 


Руската войска заяви, че десантният ѝ транспортен съд „ Орск “ през днешния ден е дебаркирал в пристанището на украинския град Бердянск, на 70 километра северозападно от Мариупол, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2962
В хода на военните си дейности, които Москва стартира преди близо месец, съветската войска съумя да завладее съвсем цялата украинска крайбрежна линия на Азовско море като се изключи град Мариупол, който продължава да оказва опозиция.

Руската военна телевизия „ Звезда “ отбелязва на уеб страницата си, че пристанището на Бердянск е от огромно стратегическо значение. „ Сега на южния фланг на специфичната интервенция когато и да е може да бъде доставено всичко належащо, в това число съоръжение и муниции “, изяснява медията.

В интервенцията вземат участие 10 десантни кораба, като всеки от тях може да придвижва до 20 танка или до 40 бронетранспортьора, оповестява още „ Звезда “. 

Междувременно украинското министерство на инфраструктурата заяви, че всички украински пристанища на Черно и Азовско море не престават да са краткотрайно затворени за кораби, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР