Руската армия продължава масираното си настъпление срещу линията Бахмут-Соледар в

...
Руската армия продължава масираното си настъпление срещу линията Бахмут-Соледар в
Коментари Харесай

Русия продължава мощното настъпление срещу Бахмут, ВСУ хвърля резерви в боя

Руската войска продължава масираното си нахлуване против линията Бахмут-Соледар в Донбас, а Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не престават да хвърлят запаси и да правят ротации за да задържат позициите си в основния транспортен възел, оповестяват съветските анализатори от " Рибар “.

На Бахмутския сектор на фронта съветските щурмови отряди са отхвърлили украинските формирования от покрайнините на Клещеевка. Една от ротите на 53-та бригада на ВСУ е отпътувала в цялостен състав за Новодмитровка за прегрупиране.

В самия Бахмут бойците на ЧВК Вагнер са се придвижили на юг по улица Фьодор Максименко, заемайки два блока покрай бензиностанцията. В същото време щурмови отряди пробиват защитата от страната на завода за подбиране на боклуци, означават специалистите.

В село Опитно не престават боевете на улица Школная, елементи на националистическия батальон " Айдар “ от 53-та бригада държат позиции в жилищната застройка. Руската артилерия води масиран огън по укрепения регион на въоръжените сили на Украйна.

Според данните на " Рибар “, в този сектор от силите 28-ма, 53-та и 63-та ОМБр на ВСУ изпитват големи проблеми поради неналичието на муниции и загуба на жива мощ. Доставките и ротацията се усложняват от непрекъснатия огън на въоръжените сили на РФ.

За укрепване на гарнизона на Бахмут в региона на бойните дейности е дошъл ескорт с военна техника от Иванопол, а също така в региона на града са трансферирани подкрепления от 4-та група за бързо реагиране на Националната армия на Украйна, пишат специалистите.

На Соледарското направление украински формирования популяризират информация за цялостната загуба на Яковловка и началото на настъплението на ЧВК " Вагнер “ в посока Соледар и Раздоловка.

За поддържане на защитата на 10-та бригада, силите на 46-а аеромобилна бригада от ВСУ са трансферирани във Веселое.

В региона на газокомпресорната станция (ГКС) край село Спорное руснаците не престават боевете за преодоляване на значим опорен пункт. Прочистването на Спорное и ГКС се усложнява от съществуването на подземни връзки, употребявани от ВСУ за защита.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР