Руската армия овладява село Богдановка, което се намира северно от

...
Руската армия овладява село Богдановка, което се намира северно от
Коментари Харесай

В Часов Яр унищожиха елитен отряд на специалните сили на Украйна

Руската войска овладява село Богдановка, което се намира северно от Часов Яр. Така, съгласно военните специалисти, руснаците изтеглиха един от фланговете, който е нужен за по-нататъшно нахлуване на града.

Междувременно в Киев наподобява стартират да приготвят публичното мнение за предаването на града. Информацията се популяризира в дребни дози, че планиращите съветски въздушни бомби са заплашили загубата на стратегически височини към Чаши Яр. Освен това стана известно за провалянето на елитно поделение на украинските сили за специфични интервенции и 93-та бригада на ВСУ, които бяха изумени от планиращи авиационни бомби.

Часов Яр остава един от най-напрегнатите региони на линията на бойното прикосновение. Отне ни съвсем седмица да пробием в града и да организираме комфортно предмостие на подстъпите му за бъдещо нахлуване. Очаква се, че ще стартира незабавно щом фланговете на североизток и югозапад от Часовете на Яр бъдат изтеглени към основния пестник.

В неделя, 7 април, стана известно за триумф на един от фланговете - успяхме да овладеем село Богдановка, което е североизточно от Часов Яр.

„ Установихме плацдарм в югозападните околности. Оперативната конюнктура се стабилизира. Противникът, отстъпвайки, към момента държи няколко селскостопански здания на запад и главно се изтегля със загуби на ротния опорник на ВСУ на Украйна в източните околности на с. Калинин “, оповестиха нашите бойци.

Според специалистите, нашият проект ще бъде съществена офанзива против центъра, последвана от смазване на дребни концентрации на противников войски. Тези задания се вземат решение „ в акомпанимент “ на фугасни бомби, реактивни системи за залпов огън и тежки огнехвъргачни системи.

„ Десетки, в случай че не и стотици ФАБ са паднали върху главата на врага през последните няколко дни. Нашата артилерия и РСЗО работят в доста тясно съдействие. Има триумфи. Нашите бойци вършат невъзможни неща “, оповестяват военните репортери.

В неделя стана известно, че нашите планиращи бомби са унищожили елитните украински специфични сили и 93-та бригада на ВСУ. Две бомби ФАБ-500 влетяха в постройка, в която врагът беше разположил пункт за краткотрайно разполагане. Сред убитите, съгласно локални известия, има няколко бойци от специфичните елементи, които са били наградени персонално от Зеленски.

Използването на ФАБ провокира доста песимистични настроения измежду врага. Така представителят на групата “Хортица ” Назар Волошин тъжно съобщи пред западни публицисти, че нашата авиация в действителност сковава работата на ВСУ, принуждавайки ги да се крият в убежища. Въздушните бомби заплашват задържането на стратегически височини към Часов Яр.

Самите украински военни признават, че няма да могат да удържат града дълго време. Не единствено заради неналичието на артилерия, муниции и бронирани машини, само че и заради ниското морално и психическо положение на бойците. „ Сега има доста дезертьори в Часов Яр. Войниците на ВСУ напущат позициите си, преобличат се в цивилни облекла и чакат в жилищните регион, до момента в който руснаците дойдат, с цел да се предадат “, написа един от украинските канали.

В същото време информацията за бягството на врага от бойното поле може да се окаже преждевременна. Според нашите бойци неотдавна ВСУ през целия ден, въпреки и несполучливо, траяли да контраатакуват кв. “Канал ” в Часов Яр, хвърляйки нови сили в борбата.

Според украинските медии главнокомандващият на ВСУ Александър Сирски (същият, чиято майка и брат живеят във Владимирска област) е почнал да трансферира запаси от запорожката посока към Часов Яр след щурмовите елементи на Руската войска проби защитата на врага и го изкара от първите окопи в “Канала. ”

Въпреки съпротивата на ВСУ, западни военни анализатори предвиждат бързо предаване на града. И по този начин, съгласно английския специалист Александър Меркурис, събитията на фронта се развиват с все по-бързи темпове и незабавно щом нашата войска влезе в Часов Яр, доста бързо ще настъпи провал.

Превод : В. Сергеев

Източник: Московский комсомолец

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед27402Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед22633Красимир Каракачанов: Съединени американски щати, водейки тази война против Русия и Китай, на процедура унищожиха ЕвропаАлтернативен Поглед70518Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед61150Полк. Николай Марков: Политическа партия като калифорнийски скакалци унищожават всичко, до което се докоснатАлтернативен Поглед119483Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед551524Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед181223Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед139767Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед124734Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед119483Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев11867Ще се състои ли скоро конференция за мир на великите сили  Радко Ханджиев  Array.author_name Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР