Руската армия обяви днес първото успешно изстрелване на междуконтиненталната балистична

...
Руската армия обяви днес първото успешно изстрелване на междуконтиненталната балистична
Коментари Харесай

Русия е извършила успешен тест на най-новата си междуконтинентална ракета


Руската войска разгласи през днешния ден първото сполучливо изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета „ Сармат “, предават международните организации.

Президентът Владимир Путин дефинира ново потомство оръжие с огромен обхват като " нямащо аналог в света ", съобщи „ Франс прес “

„ Това в действителност е неповторимо оръжие, което ще ускори военния капацитет на нашите въоръжени сили, ще защищити Русия от външни закани и ще накара тези, които се пробват да заплашват страната ни с разюздана и нападателна изразителност, да се замислят два пъти “, сподели Путин в послание, излъчено по малкия екран.

Първият изпитателен пуск на междуконтиненталната балистична ракета „ Сармат “ е бил осъществен от космодрума Плесецк в Архангелска област, съобщи ТАСС, като се базира на съветското министерство на защитата.
Снимка: Ройтерс

То заяви, че дилемите на теста са били изпълнени в цялостен размер: „ Потвърдени са техническите характерности на ракетата на всички стадии на полета. Учебните бойни блокове са поразили заложения регион на полигона „ Кура " на полуостров Камчатка ", написа в изказването.

След завършването на техническите тествания „ Сармат “ би трябвало да размени употребяваната до момента междуконтинентална балистична ракета „ Воевода “, отбелязва ТАСС.

Ракетата „ Сармат “ е създадена в ракетния център „ В. П. Макеев " в границите на „ Роскосмос “ и създавана в завода „ Красмаш “. Според специалисти ракетата е способна да достави разделяща се бойна глава с маса до 10 тона във всяка точка на света както през Северния, по този начин и през Южния полюс, показва ТАСС.

От Пентагона обявиха, че съветското изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета " Сармат " е било " обикновен " тест и не е представлявало " никаква опасност " за Съединени американски щати или техните съдружници.

Москва " съответно е уведомила " Вашингтон за теста в сходство със отговорностите си по нуклеарния контракт, тъй че той не е бил " изненада " за Министерството на защитата на Съединени американски щати, съобщи представителят Джон Кърби.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР