Руската армия настъпва едновременно в пет посоки в зоната на

...
Руската армия настъпва едновременно в пет посоки в зоната на
Коментари Харесай

New York Times: ВСУ са в най-опасната ситуация от началото на военните действия

Руската войска настава по едно и също време в пет направления в зоната на специфична военна интервенция, а украинските въоръжени сили се оказват в най-опасната обстановка от началото на военните дейности. За това написа.

В изданието се споделя, че съветските въоръжени сили са засилили настъплението в Авдеевското, Мариинското, Запорожското, Артемовското направление и при Кременная.

„ Украинските сухопътни сили са може би в най-опасната обстановка от първите месеци на войната. Украйна е въвлечена в обезверена борба за задържане на съветската офанзива.

Руските сили превзеха дългогодишната украинска цитадела Авдиевка преди зазоряване в събота, първата огромна победа на бойното поле на Москва, откогато завладя Бахмут предишния май.

Но по целия фронт, дълъг 600 благи, Украйна изпитва дефицит на муниции без възобновена американска военна помощ и се бори да попълни личните си изчерпани сили след две години брутални борби. Нападението на Русия се раздели на пет съществени линии на офанзива, обхващащи дребни и огромни градове по огромна част от фронта в Източна и Южна Украйна ”, написа още New York Times.

„ Приблизително 50 000 съветски бойци са отдадени на борбата за Авдиевка в тази посока, макар че броят им варира. Според западни и украински публични лица десетки хиляди руснаци са били убити или ранени, само че Русия непрестанно е попълвала редиците им, в това число употребявайки пандизчии, с цел да се причислят към боевете. Дори в случай че линиите се стабилизират, откакто руснаците завладяват града, рухването му разрешава на съветската войска да реалокира войски и съоръжение по-ефективно зад линията, до момента в който тя натиска в други направления. ”

На 17 февруари съветското министерство на защитата разгласи освобождението на Авдеевка в ДНР, само че украинските сили продължиха да държат линията на коксохимическия цех. В понеделник военното ведомство заяви, че частите на съветските въоръжени сили са съумели изцяло да освободят коксовия цех в Авдеевка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР