Руската антидопингова агенция (RUSADA) няма да обжалва решението на Спортния

...
Руската антидопингова агенция (RUSADA) няма да обжалва решението на Спортния
Коментари Харесай

Руската антидопингова агенция няма да обжалва решението на CAS

Руската антидопингова организация (RUSADA) няма да апелира решението на Спортния трибунал (CAS) по желае на Световната антидопингова организация (WADA) против централата, оповестява ТАСС.

На 17 декември CAS отчасти поддържа желае на WADA против Руската антидопингова организация и лиши RUSADA от статута й в сходство със Световния антидопингов кодекс.

В края на декември президентът на Руския олимпийски комитет Станислав Поздняков в изявление за ТАСС съобщи, че CAS е направил процесуални нарушавания, които са били видяни от юристите. Той също по този начин загатна за проекти за оборване на тези санкции на касационната инстанция.

Руският олимпийски комитет е страна в процеса сред WADA и RUSADA като трета страна.

RUSADA отбелязва, че е изрично несъгласна с констатациите на CAS по отношение на хипотетичната операция на данните от московската антидопингова лаборатория.

" Според мнението на RUSADA тези решения се основават на неправилна и едностранна оценка на обстоятелствата. Съжаляваме, че CAS не взе поради подробните причини и доказателства, показани от RUSADA, както и от други лица, участващи в делото, през цялото произвеждане ", се споделя в известието.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР