Руската актриса Юлия Пересилд прекара 12 дни на Международната космическа

...
Руската актриса Юлия Пересилд прекара 12 дни на Международната космическа
Коментари Харесай

Актьорско майсторство: 12 дни в Международната космическа станция

Руската актриса Юлия Пересилд прекара 12 дни на Международната галактическа станция, снимайки подиуми за първия в света игрален филм, сниман в околоземна орбита. Юлия Пересилд и Клим Шипенко, режисьор, се върнаха на Земята в неделя. Те кацнаха по график в казахстанската степ в ранните часове на почивния ден. Съпровождаше ги космонавтът Олег Новицки, който прекара на галактическата станция последните шест месеца.
Артистичните астронавти излетяха от Бойконур по-рано този месец, дружно с космонавта деец Антон Шкаплеров, с цел да снимат подиуми от " Предизвикателството ".
Ако планът бъде осъществен до край, съветският екипаж ще победи холивудската продукция, оповестена предходната година от Том Круз, която ще се реализира дружно с НАСА и SpaceX на Илон Мъск.
За сюжета на кино лентата се знае малко (както и за бюджета), само че в него се споделя за жена-хирург, която е изпратена на МКС, с цел да избави космонавт. 49 -годишният Шкаплеров и двама съветски космонавти, които са били на борда на МКС, имат епизодични функции в лентата.
Тяхното приземяване, документирано от снимачен екип, ще бъде включено във кино лентата, съобщи за Франс прес Константин Ернст, управител на телевизионния канал " Первый " и копродуцент на „ Предизвикателството “.


Руснаците остават в историята с изстрелването на първия сателит " Спутник ", с изпращането в околоземна орбита на първото животно - кучето Лайка, с излитането на първия човек в космоса - Юрий Гагарин и на първата жена-космонавт - Валентина Терешкова.
След десетилетна пауза Русия ще изпрати двама японски туристи (eдиният е милиардерът Юсаку Маезава), на МКС през декември, с което ще завърши годината, трансформирала се в крайъгълен камък за любителските галактически пътувания.
Но за разлика от руската ера, модерна Русия се бори интензивно да обезпечи държавно финансиране за нововъведения и галактическа промишленост, но Кремъл дава приоритет на военните разноски.
Руската галактическа организация към момента разчита на проектираната във времената на Съюз на съветските социалистически републики технология и е изправена пред редица неуспехи, в това число корупционни кавги и несполучливи изстрелвания. Русия изостава в международната галактическа конкуренция, изправена пред тежката конкуренция на Съединени американски щати и Китай.На Роскосмос също беше нанесен удар, откакто предходната година SpaceX сполучливо достави астронавти на МКС, поставяйки завършек на монопола на Москва за пътувания до орбиталната станция.
В опит да усъвършенства имиджа си и да диверсифицира приходите си, галактическата стратегия на Русия заяви тази година, че ще възобнови своя туристически проект и ще изпрати на МКС авантюристи, които ще си заплащат.
Юлия Сергеевна Пересилд е родена на 5 септември 1984 година в Псков. Омъжена, с две дъщери. Тя е измежду водещите актриси в Московския трагичен спектакъл на Малая Бронная. Участвала е и в голям брой игрални филми и телевизионни сериали.  Клим Алексеевич Шипенко е роден на 16 юни 1983 година в Москва. Той е сполучлив кинорежисьор, сценарист, продуцент и артист. От първата си брачна половинка има наследник. От втората - наследник и щерка. Подготовката на актрисата и режисьора за полет  стартира през май в Звездното градче. Излитането бе на 5 октомври.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР