Руската агресия в Украйна може да бъде спряна, ако западните

...
Руската агресия в Украйна може да бъде спряна, ако западните
Коментари Харесай

Зеленски иска Западът да не пуска руснаци

Руската експанзия в Украйна може да бъде спряна, в случай че западните страни забранят на всички съветски жители да влизат на тяхна територия, сподели президентът Володимир Зеленски в изявление за Вашингтон поуст.

" Най-важните наказания са затварянето на границите, тъй като руснаците завладяват непозната територия ", сподели Зеленски и добави, че съветските жители би трябвало да живеят в родината си, до момента в който не трансформират метода си.

Критиците считат, че сходна възбрана би била несправедлива по отношение на тези руснаци, които са напуснали страната заради противоречие с политиката на Владимир Путин (десетки хиляди хора са напуснали Русия от началото на войната).

" За каквито и руснаци да говорите, върнете ги назад в Русия ", упорства Зеленски. " Тогава ще схванат. Тогава ще кажат: ние нямаме нищо общо с тази война. Цялата нация не може да носи отговорност, нали? Може би... Този народ е избрал такава власт и не се бори с нея, не спори с нея, не й крещи. "

В предходните си изявленията Зеленски сподели, че е изгубил прочувствения съставен елемент към съветския народ, само че изрази признателност към тези, които се застъпват " за правдивост и за Украйна ", в това число публицисти (много от които са напуснали Русия).

Във вечерното си изказване украинският президент прикани за въвеждане на нови наказания против Русия поради обстрела на Запорожката атомна електроцентрала.

" Русия няма да се преценява с думите и " безпокойството ". Необходими са нови наказания против терористичната страна и цялата съветска нуклеарна промишленост за основаване на опасност от нуклеарна злополука ", сподели Зеленски във вечерно послание.

" Чернобилската злополука е гърмеж в един реактор. Запорожката АЕЦ има шест енергоблока ", добави той.

Съединените щати също упрекват Русия за обстрела и приканват за преустановяване на всички военни дейности против украинските нуклеарни уреди. По американски данни все още няма признаци за нараснали или аномални равнища на радиация в Запорожката АЕЦ.
ТЕМА преди 1 час 1118 преди 3 часа 467 преди 17 часа 2222
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР