Русиягуби все повече войски в Украйна.От началото на пълномащабната инвазия

...
Русиягуби все повече войски в Украйна.От началото на пълномащабната инвазия
Коментари Харесай

Киев и Москва с последни новини от фронта за поредни удари и големи загуби

Русиягуби от ден на ден войски в Украйна.От началото на пълномащабната инвазия съветските агресори са изгубили 22,4 хиляди души.Това заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна въвФейсбук, представен от УНИАН.


По-специално, общите бойни загуби на съперника от 24.02 до 27.04 са почти:
- отстранени са към 22 400 души (300 повече от предходния ден),
- танкове - 939 (+21) единици,
- бойни бронирани машини - 2342 (+34),
- артилерийски системи - 421 (+5),
- MLRS - 149, средства за противовъздушна защита - 71 (+2),
- аероплан - 185 (+1),
- хеликоптери - 155 (+1),
- МПС - 1666 (+23),
- кораби/лодки - 8,
- резервоари за гориво - 76 бр.

Също по този начин украинските военни унищожиха противников БЛА на оперативно и тактическо равнище - 207 (+2), специфична техника - 31, OTRK / TRK пускови установки - 4 броя.

„ Най-големите загуби на съперника в последния ден от войната се следят в направленията Курахов и Изюм “, споделиха от Генералния щаб.

Руското министерство на защитата заяви през днешния ден, че негови ракети "Калибър " са поразили оръжеен склад в украинската Запорожка област, в който е имало оръжия от Съединени американски щати и от европейски страни, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

"Ракетите с висока акуратност с огромен обхват и морско базиране "Калибър " са унищожили на територията на запорожкия алуминиев комбинат хангар с огромна партида задгранично оръжие и муниции, доставени от Съединени американски щати и от европейски страни за украинските войски ", сподели на брифинг представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков.

Оперативно-тактическа и армейска авиация на Върховен касационен съд на Русия за една нощ удари 59 украински военни обекта.Сред тях - 50 региона с съсредоточена жива мощ и украинска военна техника, четири склада с оръжия и муниции в регионите наЧервоное, Долгенкое, Пашково и Веселое, както и зенитно-ракетната система Бук-М1 в региона на Славянск.

В резултат на ударите бяха убити над 120 украински военнии 35 бронирани и транспортни средства в последния ден от войната.

Ракетните войски и артилерията извършиха 573 огневи задачи през нощта.Поразени са 432 региона с съсредоточена жива мощ и украинска бойна техника, 67 артилерийски позиции, две батареи на реактивни системи, както и седем склада за муниции.

Руските системи за противовъздушна защита смъкнаха 18 украински безпилотни летателни апарати в регионите наАлександровка, Балаклея, Брянка, Запорожие, Изюм, Капитоловка, Перемога, Петровка, Попасная, Пролетарское, Трудолюбовка, в това число два БЛА Bayraktar-TB2 в региона наКалесниковка и Красен лиман.Освен това надс. Иличевка е свалена украинска тактическа ракета "Точка-У ".

Общо от началото на специфичната военна интервенция са унищожени: 141 самолета, 110 хеликоптера, 607 безпилотни летателни апарата, 273 зенитно-ракетни системи, 2596 танка и други бойни бронирани машини, 296 ракетни установки, 1134 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, както и 2413 единици специфични военни машини./БЛИЦ.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР