Русия знае, че НАТО не е заплаха, защото ние не

...
Русия знае, че НАТО не е заплаха, защото ние не
Коментари Харесай

80 % от руските войски по границите с Норвегия и Финландия са преместени някъде другаде

" Русия знае, че НАТО не е опасност, тъй като ние не имаме намерение да ги нападаме.

Руските сили, ситуирани в Арктика покрай Норвегия, са " 20% или по-малко " от броя им преди нахлуването в Украйна през февруари 2022 година ", сподели началникът на защитата на Норвегия.

Норвегия е част от НАТО и граничи с Русия на Колския полуостров, където се намират доста от съветските нуклеарни оръжия, както и нейният Северен флот, в който са съветските нуклеарни подводници, напомня " Ройтерс ", съобщи Дневник.

Говорейки след среща на началниците на защитата на страните от НАТО, извършена в Осло, военачалник Ейрик Кристоферсен сподели, че съветският президент Владимир Путин знае " доста добре ", че НАТО не е опасност за Русия.

" На нашата граница, на съветската граница, може би са останали 20% или по-малко (руски) сили, в сравнение с бяха преди 24 февруари 2022 година ", сподели той на конференция. " Ако той вярваше, че заплашваме Русия, не би могъл да реалокира войските си в Украйна, с цел да води войната там. "

Този модел на държание на Русия се отнася и за метода, по който Путин се е отнесъл към прилежаща Финландия, откакто тя се причисли към НАТО през април, добави адмирал Роб Бауер, ръководител на военния комитет на НАТО. Финландия и Русия имат обща граница от 1300 км, като съветските войски по продължение на тази зона, както и с Норвегия, са по-малко от тези преди войната.

" Русия знае, че НАТО не е опасност, тъй като ние не имаме намерение да ги нападаме. В противоположен случай те биха дали отговор по изцяло друг метод на присъединението на Финландия, сподели Бауер на конференцията. Те са говорили за това, само че не са подхванали действителни дейности. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР