Русия знае, че исканията ѝ са неизпълними, но е важното

...
Русия знае, че исканията ѝ са неизпълними, но е важното
Коментари Харесай

Пламен Грозданов: Конфликт САЩ - Русия няма да има, никой не е готов за война

" Русия знае, че настояванията ѝ са неизпълними, само че е значимото да се договаря. НАТО и Съединени американски щати няма да затворят вратите за нови страни, само че всички добре знаят, че Алиансът не е подготвен да одобри Украйна и Грузия. Има опция за започване на диалози за ракетите със междинен и с дребен обхват, за неразпалогане на натовски бази в Украйна, т.е., има шансове за диалози ".

Това сподели пред БНР Пламен Грозданов, дипломат на България в Русия в интервала 2006 - 2012 година.

Той уточни, че никой не е подготвен за война.

" Нито Съединени американски щати желае да води война с Русия, нито НАТО, нито Русия желае да води война със Съединени американски щати или с НАТО. Ако Русия искаше да вземе част от Украйна, нямаше да работи по този метод. Русия употребява методите на дипломацията - да изиска оптималното, с цел да получи въпреки всичко нещо - от позиция на сигурността. Конфликт сред Съединени американски щати и Русия няма да има ".

В предаването " 12+3 " той очерта началото на спора:

" Генезисът на казуса сред Русия и НАТО е след края на Студената война, когато беше изоставена остарялата система за сигурност, която съществуваше. Новото съответствие на силите преформулира метода, по който се осъществяваше сигурността на Европа - под управлението на Съединени американски щати и НАТО. Русия тогава беше слаба, с цел да се опълчи на новата обстановка. Но една огромна страна, изгубила избрана война и сложена в подчинено състояние, ще търси в един миг отплата. Тя направи няколко поръчки в това отношение, само че тогава се появиха изискванията за преразглеждане на системата за сигурност. Никой не искаше да чуе съветските искания и Русия смени метода. И напролет на предходната година Русия реши да употребява напън, с цел да принуди Съединени американски щати да седне на масата за договарянията. Преговорите Байдън - Путин в Женева се случиха въпреки и без значителен резултат. Русия усили натиска с единствена цел - да принуди Съединени американски щати за договаряния ".

Според Грозданов държавното управление ни е взело уравновесена политика по отношение на казуса. Той не позволява, че при възможен спор ще настъпи проблем с газовите доставки за България.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР