Русия заяви в петък, че западните държави са безотговорни и

...
Русия заяви в петък, че западните държави са безотговорни и
Коментари Харесай

Москва критикува ЕС за спрените полети над Беларус

Русия съобщи в петък, че западните страни са безотговорни и заплашват пасажерите, като не разрешават полетите над Беларус в отговор на насилственото приземяване на полет на Ryanair, заяви Агенция Франс Прес.
„ Това, което Западът направи, като вкара възбрана за полети през въздушното пространство на Беларус по политически аргументи, е изцяло безконтролно и заплашва сигурността на пасажерите “, написа представителят на външното министерство Мария Захарова във Фейсбук.
 Заплахата за бомба на полета на Ryanair е пристигнала след отклоняването му към Минск Заплахата за бомба на полета на Ryanair е пристигнала след отклоняването му към Минск
Предполагаемата опасност от бомба, посочена от Беларус като причина, заради която тя отклони аероплан към Минск, преди да арестува журна...
Беларус провокира интернационално отвращение, като изпрати военен аероплан в неделя, с цел да прихване полет на Ryanair от Атина до Вилнюс, пренасящ опозиционния деятел Роман Протасевич. Протасевич, който оказа помощ за организирането на исторически демонстрации против продължителното ръководство на „ безконечния ” президент Александър Лукашенко предходната година, беше задържан дружно с съветската му другарка София Сапега.
В отговор на насилственото приземяване на европейския аероплан Европейският съюз забрани полетите на беларуския транспортьор " Белавия " и прикани самолетните компании, основани в блока, да заобикалят полети над някогашната руска страна.
„ Политиката в Европейския съюз през днешния ден е все по-лишена от здрав разсъдък “, написа Захарова в обявата. " Време е Брюксел да се научи по какъв начин да подхваща ефикасни ограничения за отбрана на жителите против действителни, а не мислени закани ", добави тя.
Външните министри от Г-7 в четвъртък желаеха " неотложно и абсолютно освобождение " на Протасевич. Предвидено е съветският президент Владимир Путин да се срещне с Лукашенко по-късно в петък в черноморския курортен град Сочи, в символ на алегорична проява на поддръжка за все по-изолирания белоруски самовластник.
 Москва не одобри полет на Austria Airlines, заобикалящ Беларус Москва не одобри полет на Austria Airlines, заобикалящ Беларус
Руската страна не даде позволение на австрийската самолетна компания Austrian Airlines за идването на нейния полет от Виена до Москва в ч...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР