Русия заяви, че няма причина да очаква отношенията с Великобритания

...
Русия заяви, че няма причина да очаква отношенията с Великобритания
Коментари Харесай

Кремъл не очаква отношенията с Великобритания да се подобрят при Сунак

Русия съобщи, че няма причина да чака връзките с Англия да се подобрят при ръководството на новия ѝ министър председател Риши Сунак.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7831
,,Засега не виждаме никакви учредения за вяра за някакви позитивни промени в обозримото бъдеще. Русия резервира готовността си да разиска най-сложните въпроси на масата на договарянията. Но не и за сметка на нашите интереси``, сподели пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Сунак стана най-младият министър председател на Англия за последните две епохи, откакто по-рано през днешния ден пое ръководството от свалената от власт Лиз Тръс. 

Откакто на 24 февруари Русия нахлу в Украйна с войска от десетки хиляди бойци, Обединеното кралство е един от най-гласовитите поддръжници на Киев и украинския президент Володимир Зеленски. Сунак е третият английски министър-председател за този интервал, означи Ройтерс.

Руските публични лица одобриха със удовлетворение както отдръпването на Борис Джонсън, по този начин и това на Тръс и неведнъж са заявявали, че не виждат никаква опция за възстановяване на връзките с Лондон, без значение кой е жителят на " Даунинг стрийт " 10. 

Кремъл още веднъж повтори изказванията си, че Украйна има намерение да употребява радиоактивна " мръсна бомба ", и предизвести, че отричането от Запада на тази позиция на Русия е рисково.

Подобен метод е лекомислен. Това е метод, който е неприемлив поради сериозността на опасността, за която приказваме. Още един път подчертаваме на огромната заплаха, която крие осъществяването на желанията на Украйна, свързани с мръсната бомба, сподели Песков във връзка отхвърлянето от Съединени американски щати на изказванията на Москва.

Украйна, Съединени американски щати, Англия и Франция отхвърлиха изказванията на Москва - отправени от няколко съветски публични лица през последните дни - че Киев може да се готви да взриви радиоактивно устройство на територията на Украйна.

" Мръсната бомба " съставлява взривно устройство, съдържащо радиоактивно вещество. Русия има намерение да повдигне въпроса в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и прикани генералния секретар на Обединените народи Антониу Гутериш да направи всичко допустимо да " предотврати осъществяването на това извънредно закононарушение ". Вашингтон и другите западни страни упрекнаха съветския президент Владимир Путин, че си служи със опасността за " мръсната бомба " като претекст да ожесточи войната в Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР