Русия заяви, че изтегля още военни части - този път

...
Русия заяви, че изтегля още военни части - този път
Коментари Харесай

Русия изтегля военни части от Крим - Западът очаква доказателства

Русия съобщи, че изтегля още военни елементи - този път от анексирания Крим. Западът чака доказателства. В телевизионно изказване американският президент Джо Байдън разгласи, че съветска офанзива против Украйна остава евентуална. В Украйна празнуват Деня на националното единение на фона на спекулациите, че съветско навлизане е допустимо през днешния ден.

Русия разгласи, че изтегля елементи, приключили присъединяване в учения в анексирания Крим. Руското министерство на защитата популяризира нощни фрагменти с комбинация, пренасяща танкове, която минава по моста над Керченския пролив, който свързва Крим с Русия.

Американският президент акцентира, че Вашингтон към момента не е ревизирал изтеглянето и че съветски сили остават в заплашителна позиция.

" От началото на рецесията съм явен. Съединените щати са подготвени каквото и да се случи. Готови сме за дипломация с Русия и сме подготвени да отговорим уверено на съветска офанзива против Украйна, която към момента е доста евентуална ", съобщи американският президент Джо Байдън.

Той се обърна към съветския народ с думите - " Вие не сте наши врагове и нямам доверие, че желаете кръвопролитна война с Украйна ". Последва отговор на Кремъл.

" Приветстваме обстоятелството, че президентът на Съединените щати, една от най-големите страни, мисли за съветския народ. Това вероятно би трябвало да ни впечатли. Разбира се, бихме предпочели да нe слушаме закани за това какво ще ни се случи, в случай че създадем или не създадем нещо ", добави представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Очаква се Владимир Путин да реагира на решение на съветския парламент, с което депутатите го приканват да признае сепаратистките Донецка и Луганска национални републики в Украйна за суверенни и самостоятелни.

Украйна през днешния ден празнува Деня на единството откакто американските служби оповестиха, че съветска инвазия е допустима на 16-и февруари.

" Всички сме обединени от желанието ни да живеем в мир, да живеем щастливо с нашите фамилии и близки. Имаме цялостно право на това, тъй като сме си вкъщи, тук в Украйна. Никой няма да обича нашия дом както нас и никой няма да го отбрани както ние можем ", сподели още президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Украински сили организираха учения с противотанкови ракети, доставени от Англия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР