Русия заяви, че четири дрона, засечени на нейна територия, включително

...
Русия заяви, че четири дрона, засечени на нейна територия, включително
Коментари Харесай

Близо до Москва се разби дрон, насочен към гражданска инфраструктура

Русия съобщи, че четири дрона, засечени на нейна територия, в това число един, който се разруши край село в Московска област, " евентуално " са били ориентирани към гражданска инфраструктура на фона на опасенията от украински набези в Русия.

" Няма жертви и опустошения ", съобщи в Телеграм Андрей Воробьов, губернатор на Московска област. Той добави, че дронът се е разрушил покрай град Губастово, на към 100 км югоизточно от Москва.

По-рано във вторник съветското министерство на защитата упрекна украинската войска, че се пробва да нападна гражданска инфраструктура посредством безпилотни самолети по североизточното черноморско крайбрежие.

" Киевският режим се опита да нападна с дронове обекти на гражданската инфраструктура в Краснодарския край и Република Адигея ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата.

" Двата безпилотни самолетабяха обезвредени ", без да причинят никакви вреди, се споделя в известието.

То добави, че " подразделенията за радиоелектронна битка на съветските въоръжени сили са обезвредили дроновете ", които са се отклонили от курса си.

" Единият дрон се приземи в полето, а другият се отклони от маршрута и не нанесе вреди на набелязаната гражданска инфраструктура ", добави съветското командване.

Съобщението идва, откакто управляващите в друга съветска област, Брянск, граничеща с Украйна, обявиха, че там е бил свален украински дрон.

Инцидентът не е довел до " жертви или вреди ", съобщи губернаторът на Брянска област Александър Богомаз.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР