Русия затвори границите си за 8 граждани на Европейския съюз,

...
Русия затвори границите си за 8 граждани на Европейския съюз,
Коментари Харесай

Русия наложи санкции на 8 граждани на ЕС, включително на председателя на ЕП

Русия затвори границите си за 8 жители на Европейския съюз, измежду които са ръководителят на Европейския парламент и един от заместник-председателите на Европейската комисия. Мярката е в отговор на въведените по-рано от Брюксел наказания против Москва, оповестиха от съветското министерство на външните работи.

Ръководителят на представителството на Европейския съюз в Москва Маркус Едерер беше извикан в съветското министерство на външните работи, с цел да му бъде връчена нота за ответните стъпки по отношение на антируските санкционни решения на Европейския съвет от март.

Тогава за първи път против шестима съветски високопоставени служители беше задействан новият европейски механизъм против нарушаването на човешките права. Санкциите бяха въведени поради арестуването на опозиционера Алексей Навални и репресиите в Чечения против представители на гей-общността.

В съветския черен лист попаднаха ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли, заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова, ръководителят на Берлинската прокуратура Йорг Раупах, Жак Мер от френската делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и още четирима души от Швеция, Латвия и Естония.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР