Русия засипа Украйна с ракети по време на сутрешния час

...
Русия засипа Украйна с ракети по време на сутрешния час
Коментари Харесай

Русия отново засипа Украйна с ракети

Русия засипа Украйна с ракети по време на утринния час пик в четвъртък, при което бе погубен минимум един човек в Киев и бе развалена значима инфраструктура в черноморската Одеска област, оповестиха управляващите.

Жителите на Киев се скриха в столичните метростанции по време на въздушната паника, оповестена на територията на цялата страна, преди Русия да стартира следващата серия от въздушни офанзиви по електропреносната мрежа. 55-годишен мъж е бил погубен, а двама души са били ранени при поразяването на здания отвън жилищни региони в южната част на Киев.

Щети има също в централната Виницка област и на други места.

Ракетните офанзиви бяха предшествани от нощни офанзиви с дронове, ден откакто Украйна си обезпечи обещания за доставки на тежки бойни танкове от Германия и Съединени американски щати.

 
Врагът нанесе 37 въздушни удара и 10 ракетни офанзиви в частност по цивилна инфраструктура в Днипро и Запорожие. Жилищни здания в Херсон също бяха ударени. През миналата нощ врагът е употребявал 24 ирански дрона Шахед-136. Всички бяха унищожени от силите за защита на Украйна. Но има по-голяма заплаха от още съветски въздушни и съветски офанзиви по цялата територия на Украйна.
Олександър Щупун, представител на Генерален щаб на въоръжените сили на Украйна 

Руското министерство на защитата също даде доклад на осъществените удари.

 
Оперативната и тактическата авиация, ракетни войски и артилерийски елементи на съветските въоръжени сили са блъснали 83 артилерийски единици в стрелкови позиции, жива мощ и военно съоръжение в 199 окръга през миналите 24 часа.
Ген. Игор Конашенков, представител на МО на Руската федерация

Пострадали са и два обекта от основната енергийна инфраструктура в Одеска област.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР