Русия защити решението си да покани делегация на Хамас в

...
Русия защити решението си да покани делегация на Хамас в
Коментари Харесай

Москва защити поканата си към Хамас

Русия отбрани решението си да предложения делегация на " Хамас " в Москва против острите израелски рецензии, заявявайки, че е належащо да поддържа контакти с всички страни в израелско-палестинския спор, предава Ройтерс.

Израел, който се зарече да унищожи " Хамас " като възмездие за, при която починаха 1400 души, дефинира решението като " тъпо " и.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че делегацията на " Хамас " , само че не и с президента Владимир Путин или представители на Кремъл.

" Смятаме за належащо да продължим контактите си с всички страни и, несъмнено, ще продължим нашия разговор с Израел ", сподели той пред кореспонденти.

Русия поддържа връзки с всички основни играчи в Близкия изток , в това число Израел, Иран, Сирия, " Хамас " и подкрепяната от Запада Палестинска администрация, която упражнява лимитирано самоуправление под израелската военна окупация на Западния бряг.

за рецесията в Близкия изток неуспеха на дипломацията на Съединени американски щати .

Руското посолство в Израел излезе с изказване, в което повтори апела на Москва за неотложно преустановяване на огъня, освобождение на всички заложници, държани от " Хамас ", и доставка на филантропична помощ за хората от Газа, подложени на непрестанни бомбардировки от Израел и в очакване на израелска сухопътна инвазия. Властите в Газа настояват, че повече от 7000 палестинци са били убити.

Руският вестник " Комерсант " цитира член на делегацията на Хамас в Москва, Абу Хамид, който споделя, че я.

Той цитира думите на Абу Хамид, че " Хамас " се нуждае от време, с цел да открие всички заложници , отведени в Газа от разнообразни палестински фракции при нападението против Израел на 7 октомври.

Песков изключи всевъзможен риск Русия да бъде въвлечена в спора, откакто американски изтребители в петък в отговор на офанзивите против американските сили от подкрепяните от Иран милиции.

Но той добави, че ударите на Съединени американски щати ще нагнетят в допълнение напрежението в района . " Това е доста неприятно ", сподели той.

Агенция ТАСС заяви в петък, че различен почитан член на делегацията на " Хамас ", която е на посещаване в Москва, Абу Марзук, е провел диалози със заместник-външния министър на Иран Али Багири Кани , който също е на посещаване в съветската столица.

Двамата са разискали напъните за обезпечаване на преустановяване на огъня в Газа и снабдяване на филантропична помощ на нейните поданици, а Багири Кани също е удостоверил мощната поддръжка на Техеран за палестинската идея, цитира ТАСС източници от иранското посолство в Москва.
 Нетаняху отказал да подпише окончателния проект за сухопътна интервенция в Газа
Нетаняху отказал да подпише окончателния проект за сухопътна интервенция в Газа

Израелският министър председател се притеснява от отговорност при неуспех на офанзивата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР