Русия започва най-големите военни учения в историята си, съобщи TACC.

...
Русия започва най-големите военни учения в историята си, съобщи TACC.
Коментари Харесай

Русия започва най-големите военни учения в историята си

Русия стартира най-големите военни учения в историята си, заяви TACC.
Най-мащабното военно обучение в актуалната съветска история " Изток-2018 " ще се организира с присъединяване на 300 хиляди бойци. Маневрите започнаха във вторник в Източния боен окръг, съобщи пред кореспонденти пресслужбата на Министерството на защитата.
" В Далечния изток на Русия започнаха маневрите " Изток 2018 ", - се споделя в известието от съветското Министерство на защитата, добавя организация Фокус.
" В учението вземат участие към 300 хиляди съветски бойци, повече от хиляда самолети, хеликоптери и безпилотни летателни апарати, до 36 хиляди танкове, бронетранспортьори и други транспортни средства, 80 кораби и други плавателни средства " - прибавят от Министерството на защитата. Учението се следи от съветския министър на защитата Сергей Шойгу.
Подобни по мащаб маневри не са провеждани от 1981 година насам, когато на територията на Беларус, прибалтийските републики и Киевския боен окръг, както и в Балтийско море в Съюз на съветските социалистически републики се организира учението " Запад-81 " с присъединяване на към 100 хиляди души.
В учението ще вземат присъединяване военни от Китай и Монголия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР