Русия започна нова офанзива в Донбас. Това се доказва от

...
Русия започна нова офанзива в Донбас. Това се доказва от
Коментари Харесай

Русия започна нова офанзива в Донбас

Русия стартира нова атака в Донбас. Това се потвърждава от последните отчети от фронтовете, известия в украинската общност и анализите на съветски специалисти.

Ситуацията се промени фрапантно

Тази заран " губернаторът на Луганска област " Сергей Гайдай сподели, че съветските войски взеха град Кременная под цялостен собствен надзор. Той съобщи, както цитира „ Страна “, че " имаше голямо нахлуване през нощта ", съветската войска употребява десетки единици тежка техника и направи пробив.

" Тази вечер обстановката се промени фрапантно, имаше тежка борба. Руснаците напреднаха по-нататък и към този момент управляват Кременная ", написа Гайдай в обществената мрежа.

Превземането на града отваря пътя за нахлуване в тила на украинските войски, които държат защитата в Рубежное, Северодонецк и Лисичанск.

Телеграм каналът „ Черговий OСС “ написа в понеделник, че „ явно борбата за Донбас е почнала: врагът мина в необятно нахлуване от посока Изюм и от региона на Гуляй-Поле “.

„ Черговий “ приканва въоръжените сили на Украйна „ да се държат “ и „ да победят “.

Започна нахлуване от север и от юг в обсега на украинската формация

За началото на офанзивата алармира и съветският боен специалист Юрий Подоляка. Според него на север, от Изюмския плацдарм, въоръжените сили на РФ започнаха нахлуване през нощта на необятен фронт в посока Барвенково и Славянск. На изток се разви нахлуване в посока Попасная. В тези региони удариха и „ Искандери “, показва Подоляка, внезапно се усили плътността на артилерийския огън.

От юг стартира атака и в посока Гуляй-Поле, удостоверява думите на украинския телеграм канал „ Черговий “ анализаторът. Подоляка добавя, че град Гуляй-Поле е бил под съветски обстрел в продължение на 5 часа. Владимир Рогов, член на Главния съвет на Гражданско-военната администрация на Запорожка област, в своя канал в Telegram споделя, че Малиновка е окупирана от тази посока, „ доста бойци на Зеленски с огромни пагони починаха, без да напущат командните пунктове “.

По мнението на Юрий Подоляка, задачата на почналата интервенция е разчленяването на 40 000-та вражеска група на няколко котела.

Мариупол даде зелена светлина за нова атака

Офанзивата стана допустима заради освобождението на Мариупол, който беше напълно под контрола на съветските войски, като се изключи завода Азовстал, в който остана военна формация на Въоръжените сили на Украйна и Азов (забранена в Руската федерация) от 3000 души, оповестява украинският Telegram канал " Resident ". Заводът е методично обстрелван от артилерия и самолети на Руската федерация, „ нашите бойци имат запаси за няколко дни “, показва каналът въз основа на данни от източник в кабинета на президента Зеленски.

Проектът WarGonzo прецизира, че щурмовите елементи на ДНР и Руската федерация са поели контрола над северния бранш на индустриалната зона на цех Азовстал и сега правят пречистване там, в това число в подземните връзки.

От края на предходната седмица Русия е добавила 11 батальонни тактически групи (БТГ) към силите си в Източна и Южна Украйна, според оценки на Съединени американски щати, с което общият брой на съветските БТГ доближи 76.

„ Те разшириха своите благоприятни условия на територията на Украйна “, сподели чиновник в администрацията на Джо Байдън.

Последното известие пристигна от Ройтерс в понеделник вечерта.

„ Изглежда, че Русия е почнала нова атака в Източна Украйна “, сподели пред организацията почитан украински чиновник по сигурността.

Превод: Европейски Съюз

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР