Русия започна масово производство на най-новата зенитно-ракетна система (ЗРК) С-500

...
Русия започна масово производство на най-новата зенитно-ракетна система (ЗРК) С-500
Коментари Харесай

В Русия започна серийното производство на ракетните комплекси С-500

Русия стартира всеобщо произвеждане на най-новата зенитно-ракетна система (ЗРК) С-500 ( " Прометей " ). Това зави генералният шеф на концерна за авиокосмическа защита " Алмаз-Антей " Ян Новиков, представен от съветския вестник " Известия "

" Серийното произвеждане на системата С-500 е проведено благодарение на най-новите достижения на локалната просвета и техника ", цитира го списание " Национална оборона ".

Както напомни Новиков, бойните благоприятни условия на системата са доста по-високи от основаните по-рано сходни комплекси С-400 и С-300.

" С-500 е в положение да стане основата на съветската аерокосмическа отбранителна система ", добави генералният шеф на Алмаз-Антей.

С-500 ще влезе на въоръжение в съветската войска в периода, избран от държавната отбранителна поръчка.

През януари беше обявено, че С-500 " Прометей " ще влезе на въоръжение във войските на Югоизточния окръг преди 2025 г . На 29 декември източник на " Известия " заяви, че първите няколко дивизиона на новата система за противовъздушна защита С-550 се приготвят да поемат бойно дежурство . Според събеседника на изданието всички бойни машини, както и спомагателното съоръжение за тези подразделения, към този момент са готови и предадени на персоналния състав.

Системите С-500 " Прометей " е система за прихващане с огромен обхват и на огромна височина с висока дарба за противоракетна защита, способна да прихваща балистични ракети. Системата поразява освен балистични, само че и аеродинамични цели и крилати ракети в радиус от към 600 км.
 Русия приема на въоръжение първите нуклеарни ракети
Русия приема на въоръжение първите нуклеарни ракети " Сармат "

Това ще се случи не по-късно от тази есен

Припомняме, че на 23 април Русия разгласи, че първите способни да носят нуклеарни бойни глави балистични ракети " Сармат " не по-късно от тази есен.

На 21 април Русия организира първия тест на " Сармат " на космодрума Плесецк.

още дълго време няма да има аналози в света и ще се замислят тези, които се пробват да заплашват Русия, разгласи по-късно съветският президент Владимир Путин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР