Русия започна да изпраща допълнителни войски в районите на Северна

...
Русия започна да изпраща допълнителни войски в районите на Северна
Коментари Харесай

Русия засилва военното си присъствие край сирийско-турската граница

" Русия стартира да изпраща спомагателни войски в регионите на Северна Сирия, следени от кюрдски милиции и въоръжените сили на Дамаск ", съобщи израелската медия нюзру.

" Прехвърлянето има за цел да сдържа Турция, която от месеци декларира, че възнамерява военна интервенция против паравоенни формирования на кюрдите ", разяснява изданието.

Медията от еврейската страна, цитирайки телевизия " Ал Арабия ", описа за обстановката в региона на град Тел Рифат, на 15-на километра от турската граница. " Градът е следен от кюрдските сили, южно от него са ситуирани съветски военни, а в северна посока - турски бойци и членове на подкрепяни от Анкара милиции ", добави нюзру.

" И преди имаше съветско военно наличие. Сега то обаче стана по-масово. Войниците и офицерите на Москва започнаха да основават контролнопропускателни пунктове и зачестиха патрулите си. На летище край Тел Рифат са били видяни бойни самолети с опознавателни знаци на съветските военновъздушни сили ", добави изданието, основано в Израел.

" Войници на Москва са пристигнали и в региона на Кобане – град в Северна Сирия, следен от кюрдски сили ", добави цитараната медия.

" Анкара и Москва през 2019 година подписаха съглашение, с което сътвориха де милитаризирана зона в елементи от Северна Сирия и разположиха свои военни. По-късно съветски и турски военни започнаха взаимни патрули в региона ", напомни нюзру.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР