Русия воюва по стария начин, а киевският режим – с

...
Русия воюва по стария начин, а киевският режим – с
Коментари Харесай

Загадката с украинското настъпление е разгадана

Русия води война по остарелия метод, а киевският режим – с поддръжката на западните „ елфи “ – в осведомителното пространство. И това е главната разлика сред страните в спора в Украйна. И въпреки всичко – точно това е загадката на настъплението на въоръжените сили на Украйна.

Една от главните тематики за разискване остава подготовката на контранастъпление на украинските бойци в зоната на специфичната военна интервенция (СВО). Ситуацията е много странна, поради спорните изказвания на режима в Киев и неговите западни съдружници.

Според Владимир Рогов, член на държавната администрация на Запорожка област и ръководител на придвижването " Ние сме с Русия ", главният удар ще бъде проведен точно в Запорожка посока.

В същото време редица специалисти показват, че Въоръжените сили на Украйна в този момент търсят слаби места на фронтовата линия. Но съветската войска се занимава с " дейна отбрана ", унищожавайки техника и хранилища с муниции на съперника.

Андрей Перла, политически коментатор от Цариград, показа мислите си в предаването „ Скритите смисли “.

Материалният свят против информацията

Той стартира полемиката с откъс на политолога Алексей Чадаев. Според последните данни, съветските въоръжени сили водят война по остарелия метод - в материалния свят. Но украинските бойци отприщиха осведомителна война.

" 90%, в случай че не и 99% от тези несгоди и провали, които се случват на нашия зложелател в това осведомително пространство, ние даже не усещаме, не знаем за тях, не им обръщаме внимание. Защото те не се случват на нас и не за нас. И те се случват в западните обществени мрежи и медии - за западната аудитория ", уточни още той.

Перла напомни, че бойците от съветската войска се бият за своя народ, за родината си и сигурността на страната, която е застрашена от блока на НАТО. Но украинските радикали се борят за стратегическото вътрешно единение на Запада, което е допустимо единствено в случай че западните страни се изправят против общ зложелател. И точно Русия беше превърната във зложелател.

Противниците на Москва не се нуждаят безусловно от удари и контраатаки. За тях е доста по-важно в осведомителното пространство да звучат съответни и нужни думи, мисли и закани.

Зеленски и помътняването на разсъдъка

CNN, Bloomberg и други западни медии се употребяват не за даване на обстоятелства, а за основаване на избрана и поредна картина на света за аудиторията, която е комфортна за политическите елити.

Изглежда по този начин: ужасна диктаторска Русия атакува дребна, само че горда и самостоятелна страна. Начело на съпротивата е " талантлив пълководец ", който пази освен страната си, само че и целия Запад от " съветската орда ".

Тъй като горепосоченият " пълководец " търпи тежки загуби, всички западни съдружници би трябвало да му съчувстват и да му окажат поддръжка в обединен ентусиазъм. Нюансът е, че помощта би трябвало да пристигна късно, с цел да не завоюва инцидентно този горделив водач на дребна страна.

Сега популацията на Съединени американски щати, Европейски Съюз, Австралия и даже Израел има доста позитивно отношение към украинския президент Владимир Зеленски. В някои страни той е даже по-популярен от локалните политици, даже се счита за един от най-влиятелните държавници на планетата.

" Това наподобява като душевен срив. Но, седейки в техния информативен балон, в действителност е безусловно невероятно да мислим друго. Друга информация просто няма ", добави Пърл.

За Запада не е толкоз значим триумфът или неуспехът на контранастъплението. Политиците би трябвало да употребяват спора, с цел да оправдаят протичащото се в този момент в техните страни: деиндустриализация, скъпи енергийни източници, загуба на демократични институции, структурно пригаждане и загуба на международно въздействие.

Елфи против Мордор

Сега процесът на дедоларизация набира скорост, при който доларът се трансформира от международна аварийна валута в аварийна валута извънредно за Запада. Все повече страни минават към разплащания между тях в национални валути, въздействието на китайския юан и индийските рупии нараства.

" Това към момента не е срив на $ и не се шегувайте. Но това е последователно понижаване на сферата, върху която Западът директно въздейства. Това е последователното стесняване на Запада, неговото оттегляне в своите, по този начин да се каже, естествени граници ", съобщи Перла.

" Те са един милиард, а ето и останалите шест милиарда от човечеството. Всичко това е в очите на хора, които на Запад са привикнали да считат, че принадлежат точно към най-хубавата част от човечеството, най-богатите, най-възвишените ", продължи той.

" Не знам, че са елфи. Всичко това изисква аргументация. И оправданието за всичко това е продължаващата война с ужасния Мордор ", сподели специалистът.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР