Русия вече е най-санкционираната държава в света. От 22 февруари досега

...
Русия вече е най-санкционираната държава в света.
От 22 февруари досега
Коментари Харесай

Русия задмина Иран: вече е най-санкционираната страна в света

Русия към този момент е най-санкционираната страна в света.

От 22 февруари до момента против нея са наложени 2 778 нови наказания, по данни от платформата към 7 март 2022 година

На 21 февруари съветският президент Владимир, в отговор на което заваляха. На 24 февруари Русия нахлу в Украйна.

Санкциите против Русия преди 22 февруари са 2 754. Страната е втората най-санкционирана в света след Иран. За ден те скачат на 5 532.




За съпоставяне: на Иран са наложени 3 616 наказания, главно поради нуклеарната ù стратегия и поддръжка за терористи, съгласно "Блумбърг ". Сирия и Северна Корея са след Иран, надлежно с 2 608 и 2 077. Зад тях са Венецуела, Мианмар и Куба.

Кой глоби Русия

По данни на платформата за глобите, наложени от 22 февруари до 7 март, най-вече е наложила исторически неутралната Швейцария: 568. На второ място е Европейски Съюз с 518. Отделно единствено Франция е наложила 512. На четвърто място е Канада (454), пета е Австралия (413), шести са Съединените щати (243), седма е Англия (35)



Индивидуалните наказания са 2 427, против юридически лица - 343, иззети са 6 плавателни съда и две въздухоплавателни средства.



Допълнително към тези наказания през днешния ден Япония прибави нови, като замрази активите на още 32 съветски и беларуски представители и олигарси, заяви японското министерство на финансите, представено от Българска телеграфна агенция. Сред руснаците са първият заместник-началник на администрацията на съветския президент Владимир Путин - Сергей Кириенко, заместник- ръководителя на президентската администрация Дмитрий Козак, представителя на Кремъл Дмитрий Песков, чеченският водач Рамзан Кадиров, както и олигарсите Алишер Усманов, Генадий Тимченко, братята Ротенберг. Под глобите попада и частната милиция "Вагнер " и фирмите "Волга груп " и "Транснефт ", а също и фабриката за тролове "Агенция за интернет проучвания ".

Замразени са активите и на 12 беларуски държавни представители и предприемачи, както и на 10 беларуски компании или организации.

Япония не разрешава експорта за Русия на нефтопреработващо съоръжение и на съоръжение с вероятно двойно предопределение за Беларус.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР