Русия в сряда регистрира най -високия брой смъртни случаи от

...
Русия в сряда регистрира най -високия брой смъртни случаи от
Коментари Харесай

857 починали с Covid-19 за денонощие в Русия - рекорд

Русия в сряда записва най -високия брой смъртни случаи от ковид за втори ден, до момента в който като инфекциите се усилват, дължащи се на варианта Делта и бавните равнища на имунизация, заяви Агенция Франс Прес.

Правителството регистрира 857 смъртни случая за последните 24 часа и 22 433 нови случая на заразяване.

Новото число довежда общата смъртност в страната от COVID-19 до 206 388 - най-високата в Европа.

Властите бяха упрекнати в омаловажаване на тежестта на обстановката. Според по-широко определение за смъртни случаи, свързани с ковид, статистическата организация " Росстат " заяви в края на август, че в Русия има повече от 350 000 смъртни случая.

Петата най-засегната страна в света с повече от седем милиона инфекции, Русия отбелязва повишаване на случаите от предишния месец, а в същото време имунизациите не престават да се бавят.

Москва, епицентърът на огнището, претърпя скок през последната седмица, като управляващите предизвестиха за увеличение на приема в лечебни заведения.

" Ситуацията е сериозна причина освен за безпокойствие, само че и за готовност ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти в сряда.

Москва и редица други райони вкараха наложително имунизиране през лятото, само че стремежът към имунизация от този момент спря.
Към сряда малко под 30 % от популацията са били изцяло имунизирани, съгласно уеб страницата " Гогов ", който регистрира данните за ковид от районите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР