Русия удари около 30% от енергийната инфраструктура на Украйна при

...
Русия удари около 30% от енергийната инфраструктура на Украйна при
Коментари Харесай

Руски ракети поразиха 30% от енергийната система на Украйна. В Киев вече е въведен режим на тока

Русия удари към 30% от енергийната инфраструктура на Украйна при своите ракетни офанзиви в понеделник и вторник. Това съобщи в изявление за CNN украинският министър на енергетиката Херман Халюшченко в изявление за CNN, представено от БНР.

" Изпращаме това известие до нашите сътрудници: би трябвало да защитим небето над Украйна “, сподели Халюшченко пред CNN късно във вторник, добавяйки, че Русия подценява интернационалните правила.

 

В Киев към този момент е въведен режим на тока.

" Те не се интересуват от каквито и да било интернационалните съглашения или конвенции ", добави той.

Във вторник Украйна прикани цивилните жители на старната да не употребяват домашен уреди като фурни и перални, с цел да пестят електричество, защото милиони от тях са изправени пред спирания на тока след най-голямата съветска офанзива против украинската енергийна мрежа от експлоадирането на войната, показва Ройтерс.

Украинското министерство на енергетиката заяви в понеделник вечерта, че ще спре износа на електрическа енергия вследствие на последните масирани съветски ракетни удари по енергийните уреди в страната.

Министерството означи, че износът ще бъде спрян от 11 октомври, с цел да разреши на Украйна да " стабилизира личната си енергийна система ".

" Именно износът на електрическа енергия от Украйна оказа помощ на Европа да понижи потреблението на съветски енергийни запаси. И по тази причина Русия унищожава нашата енергийна система, убивайки самата опция за експорт на електрическа енергия от Украйна ", съобщи тогава министърът на енергетиката на Украйна Херман Халюшченко.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР