Русия трябва да се преименува на Московия. Това обяви съветникът

...
Русия трябва да се преименува на Московия. Това обяви съветникът
Коментари Харесай

Съветник на Зеленски: Русия да се преименува на Московия

Русия би трябвало да се преименува на " Московия ". Това разгласи съветникът на украинския президент Владимир Зеленски и претендент за народен представител от президентската партия " Слуга на народа " Никита Потураев в изявление за Ukrlife.TV.
Според Потураев в Украйна има държавен и " обединен " украински език, както и езици на националните малцинства, в това число съветски. По думите му " украинският " съветски е друг от езика, който приказват жителите на Русия - както граматически, по този начин и лексикално, той " в този момент е напълно друг ".
Потураев, който се дефинира като лингвист, прикани да се даде на руснаците " историческо многообразие ", защото те " желаят да се върнат към корените ".
През последните години в Украйна остро стои езиковият въпрос. По-конкретно в страната не стопират апелите за възбрана или преименуване на всичко, което е обвързвано по някакъв метод с Русия или с съветския език.
През май някогашният украински президент Петро Порошенко подписа закон " За обезпечаване действието на украинския език като държавен ", който планува използването в съвсем всички сфери на живота извънредно на украински език. Изключение се прави единствено за частни връзки и религиозни церемонии.
Според създателите на самодейността украинският език е значимо да се развива като " саморасъл език на титулярната нация ".
Според съветските управляващи законът е ориентиран против съветския език, " който се приказва от преобладаващото болшинство от жителите на Украйна, а за мнозина той е роден ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР