Русия стои зад атаката на Хамас в Израел, каза украинският

...
Русия стои зад атаката на Хамас в Израел, каза украинският
Коментари Харесай

Зеленски: Русия стои зад атаката на Хамас в Израел

Русия стои зад офанзивата на Хамас в Израел, сподели украинският президент Володимир Зеленски във вторник по време на конференция в двореца Котрочени в Букурещ. Той твърди, че точно Кремъл обезпечава на терористичната група оръжие и поддръжка за кървавите офанзиви. Президентът Клаус Йоханис обаче беше по-резервиран, когато беше запитан за нападението. Държавният глава съобщи, че по пътя ще разберем кой стои зад атентата в Израел.

Попитан дали Русия стои зад офанзивите на Хамас против Израел, Зеленски сподели: „ Благодаря ви за въпроса. Кой стои зад Хамас? Зад тях стоят тези, които ги поддържат. Тези, които ги поддържат обществено, поддържат ги с оръжие и това не става от през вчерашния ден. Това е резистентен развой. В обществените мрежи можете да намерите отговор на тези въпроси, които разгласяват разнообразни сигнали и мнения. Смятаме Русия за една от страните, които помогнаха на Хамас и стоят зад Хамас “. Зеленски сподели още, че сходно на Украйна, Румъния изрично е осъдила терористичните актове против Израел. „ Подобно на Украйна, Румъния твърдо осъди терористичните актове против Израел. Трябва да осъдим терора, не би трябвало да даваме опция на Русия или на който и да било да тероризира развития и цивилизован свят. Убеден съм, че дружно с Румъния ще поддържаме същата позиция, в тази област, на всички интернационалните равнища “, сподели украинският водач.

Президентът Клаус на Румъния Йоханис съобщи, че Румъния поддържа правото на Израел да се пази от нападатели и че ще разберем кой стои зад офанзивата на Хамас, когато нещата се успокоят.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР