Русия спря газа за Германия, който се доставя по газопровода

...
Русия спря газа за Германия, който се доставя по газопровода
Коментари Харесай

Русия спря газа по газопровода Ямал-Европа

Русия спря газа за Германия, който се доставя по газопровода " Ямал-Европа ". Това демонстрират данни на оператора на трасето. По-рано на изключителна среща на министрите на енергетиката стана ясно, че Европейският съюз е безапелационен, че схемата за заплащане на съветския газ в рубли е нарушаване на глобите и няма да бъде призната.

На срещата България беше показана от министъра на енергетиката Александър Николов. Стана ясно и че ще бъде основана районна работна група, която да следи обстановката с газа в България и Полша. Първата среща ще се организира на 5 май в София.

Всяка една страна от Европейския съюз може да остане без съветски газ, предизвести европейският комисар по енергетиката след срещата на министрите на Съюза. Според представителя на Европейската комисия няма непосредствена опасност за доставките на газ, а хранилищата в Блока са цялостни на 32%, като потенциалът им се усилва.

" Решението на " Газпром " да спре доставките на газ за България и Полша е " повратна точка в актуалната рецесия ", а всяка страна може да бъде идната ", съобщи еврокомисарят по енергетиката Кадри Симсон.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР