Русия смята за заплаха военното учение на НАТО в Европа

...
Русия смята за заплаха военното учение на НАТО в Европа
Коментари Харесай

Световен дневен ред - февруари 2024

Русия счита за опасност военното обучение на НАТО в Европа “Непоколебим бранител 2024 ” и подхваща нужните ограничения, съобщи на конференция през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Песков изясни, че Москва е на тази позиция, тъй като “НАТО е инструмент за борба ”. Именно по подобен метод пактът е бил “замислен, основан, конструиран и се ръководи понастоящем от Съединени американски щати ”, добави представителят.

“Това е опасност за нас, по този начин го възприемаме. И съответните ограничения за това се подхващат непрекъснато, още повече на фона на това, че пактът, без да стопира, в продължение на няколко десетилетия придвижва своята военна инфраструктура към нашите граници ”, акцентира Песков.

Маневрите на пакта са най-големите от края на Студената война и ще продължат до май. В тях ще вземат участие 90 000 бойци, а главната им задача е да се отработи привеждане на войските в бойна подготвеност, подготовка и оперативно прекачване на военни формирования при сюжет за вероятно нахлуване от страна на Русия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР