Русия смята, че би било логично да се постави въпросът

...
Русия смята, че би било логично да се постави въпросът
Коментари Харесай

Русия: Трябва да се мисли за облекчаване на санкциите срещу Северна Корея

Русия счита, че би било разумно да се сложи въпросът за намаляване на глобите против Северна Корея в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Това съобщи през днешния ден съветският дипломат в Пхенян Александър Мацегора пред РИА Новости.

"В резолюциите, налагащи наказания на Северна Корея, е записано, че на съответното държание на Пхенян ще се реагира със стъпки за намаляване и по-нататъшно унищожаване на глобите. Сега позитивните промени на Корейския полуостров са налице. И, несъмнено, би било разумно в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да се сложи въпросът за намаляване на глобите ", съобщи съветският посланик.

Той сподели също, че Русия е подготвена да оказа помощ за модернизиране на севернокорейската енергийна система, в случай че глобите против Пхенян бъдат вдигнати и страната успее да обезпечи финансиране на плановете.
Но процесът на разискване на въпроса за намаляване на глобите против Северна Корея е "доста комплициран ", сподели съветският посланик и добави, че в Съвета за сигурност има страни, които считат, че глобите не трябва да бъдат отслабвани до цялостното решение на въпроса за денуклеаризацията.

Мацегора сподели също, че в този момент "на дневен ред " е срещата на върха сред водачите на Русия и Северна Корея, която може да се състои по време на интернационалния стопански конгрес през септември в далекоизточния съветски град Владивосток.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР