Русия ще вземе необходимите ответни мерки, ако не получи конструктивен

...
Русия ще вземе необходимите ответни мерки, ако не получи конструктивен
Коментари Харесай

Лавров: Русия ще предприеме действия, ако Западът игнорира исканията ѝ

Русия ще вземе нужните ответни ограничения, в случай че не получи градивен отговор от Съединени американски щати и НАТО на желаните от нея гаранции за сигурността ѝ. Позицията на Москва беше повторена от съветския външен министър Сергей Лавров, представен от РИА Новости.

„ Русия няма да разреши предложенията за гаранции за сигурност да бъдат „ омотани “ в полемики и при липса на реакция ще предприеме съответни стъпки “, разгласи той.

Лавров също по този начин сподели, че Москва ще се опълчи против опитите да бъде показана като страна в спора в Украйна. Според него Съединени американски щати тласкат Киев към директни провокации против Русия, вместо да упорстват украинското държавно управление да съблюдава Минските съглашения.

„ По думите му това се прави, с цел да могат Съединени американски щати и Европа да си обезпечат едностранни преимущества “, заключи ръководителят на съветската дипломация.

В края на предходната година Москва предложи на Запада способи за разрешаване на несъгласията, като съобщи проектодокументи за гаранции за сигурност на Брюксел и Вашингтон. Последно тя бяха разисквани в петък с държавния секретар на Съединени американски щати. Лавров напомни, че тази седмица се чака страната да получи отговор по показаните планове.

От Вашингтон обявиха, че това ще се случи до края на края на тази седмица, а нощес пред CNN генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че Алиансът също ще е с подготвен до петък с документ.

„ В момента приключваме предложенията на НАТО - писмен документ, който ще изпратим по-късно тази седмица. Ще създадем това редом със Съединени американски щати “, посочи Столтенберг.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР