Русия ще създаде свои собствени банкомати, първите образци на местните

...
Русия ще създаде свои собствени банкомати, първите образци на местните
Коментари Харесай

Русия създава свои собствени банкомати

Русия ще сътвори свои лични банкомати, първите мостри на локалните съветски машини ще бъдат подготвени през есента , и ще бъдат предадени на финансовите институции. Ако тестванията са сполучливи, серийните партиди ще бъдат пуснати през първото тримесечие на 2023 година, оповестява " Комерсант ".

Съответната „ пътна карта “ за въвеждане на съветски банкомати на пазара беше показана на Централната банка. БФС и САГА ще бъдат производители на банкоматите.

„ През първата половина на 2023 година първите версии ще бъдат създадени и пилотирани, а от средата на годината е изцяло допустимо да навлезем в индустриално произвеждане и да предложим локални банкомати за всички банки “, сподели Алексей Войлуков, вицепрезидент на Асоциацията на банките на Русия.

Проблемът със заместването на вноса по въпросите на работата на банката с пари в брой беше разискван на съвещание на Съвета за парично обращение (NDO) към Банката на Русия.

Бяха повдигнати и тематики за нуждата от броячни и сортиращи машини, банкомати, валидатори, както и образуването на механически условия към тях.

По-рано Центърът за макроикономически разбори и краткосрочни прогнози (CMASF) предвижда, че съветската стопанска система може да стартира планувания си напредък през 2025 година, а през идващите пет години Брутният вътрешен продукт ще пораства с темпове, близки до предкризисните цели - 3 % всеки .
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР