Русия ще реагира и ще вземе мерки с цел да

...
Русия ще реагира и ще вземе мерки с цел да
Коментари Харесай

Русия ще реагира, ако САЩ разположат ракети в този регион

Русия ще реагира и ще вземе ограничения за да подсигурява националната си сигурност, в случай че Съединени американски щати разположат ракети със междинен и дребен обхват в Азиатско-Тихоокеанския район (АТР). Това съобщи през днешния ден на брифинг говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, съобщи ТАСС.

Захарова разяснява обява в японски медии, съгласно които Токио и Вашингтон считат да обсъдят вероятностите за разполагане в Япония на американски ракети със междинен обхват и наземно базиране, неразрешени до неотдавна съгласно контракта за ракетите със междинен и дребен обхват, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Разполагането на американски ракети със междинен и дребен обхват в каквато и да било комплектовка в разнообразни райони от света, в това число АТР, би имало извънредно дестабилизиращ резултат от становище на интернационалната и районната сигурност. Това би предизвикало нов стадий от оръжейната конкуренция с непредсказуеми последствия. Подобно развиване на събитията очевидно по никакъв начин няма да укрепи нито сигурността на Съединени американски щати, нито още по-малко на съдружниците им. При това появяването на спомагателни ракетни закани несъмнено ще провокира реакция от наша страна ", сподели Захарова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР