Русия ще пусне отново газа по Северен поток“, само ако

...
Русия ще пусне отново газа по Северен поток“, само ако
Коментари Харесай

Кремъл: Пускаме газа, ако вдигнете санкциите

Русия ще пусне още веднъж газа по „ Северен поток “, единствено в случай че глобите против Москва бъдат вдигнати.

Това сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от „ Интерфакс “.

Песков беше запитан дали е допустимо да се каже, че въпросът с изпомпването на газ по " Северен поток " зависи напълно от глобите и че доставките ще бъдат обновени, в случай че наказателните ограничения бъдат анулирани или облекчени.

 
Разбира се. Същите наказания, които не разрешават обслужването на турбините и тяхното пренасяне без съответните правни гаранции и които не разрешават тези правни гаранции - точно тези наказания, въведени от западните страни, доведоха обстановката до това, което виждаме в този момент.
Дмитрий Песков

„ Проблемите при изпомпването породиха заради глобите, наложени против нашата страна и против редица компании от западните страни, в това число Германия и Англия. Няма други аргументи, които да доведат до проблеми с изпомпването ", сподели още той.

„ Газпром “ спря количествата синьо гориво към Германия по „ Северен поток “ на 31 август поради потребността от ремонт на единствения му работещ газов компресор. Спирането трябваше да продължи 3 дни, само че на 2 септември съветският енергиен колос разгласи, че тръбопроводът няма да действа за неопределен срок. Обявената причина беше теч на масло в станция „ Портовая “. По „ Северен поток “ течеше едвам газ на едвам 20% от потенциала след двойно понижаване на количествата от страна на Москва преди месеци. Тогава цитираната причина отново беше щета в турбини на Siemens Energy. Те бяха ремонтирани в Канада и страната даже ги освободи от наказания и ги върна в Европа, само че Кремъл отхвърли да пусне по-голям поток на синьото гориво.

Говорителят на Владимир Путин разгласи през днешния ден, че единствено един газов компресор от „ Северен поток “ остава в употреба, само че „ той се поврежда, пораждат повреди и това води до прекъсване на изпомпването “. " Като се има поради, че глобите не престават да работят, като се има поради, че те внасят безспорна неразбория – правна и практическа – в поддръжката на всички възли и турбини, към този момент можем да се надяваме за този единствен елемент, че по някакъв метод ще бъде допустимо да го приведем в ред ", сподели още той. Песков акцентира, че заради глобите цялата работа на тръбопровода се основава на един блок, който се нуждае от сериозна поддръжка.

Новината за прекъсването на " Северен поток " за неопределен срок качи цената на газа с 30%.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР