Русия ще продължи да се противопоставя на западните санкции, заяви

...
Русия ще продължи да се противопоставя на западните санкции, заяви
Коментари Харесай

Путин: Русия ще продължи да се противопоставя на западните санкции

Русия ще продължи да се опълчва на западните наказания, съобщи президентът Владимир Путин, откакто Москва нахлу в Украйна. Обръщението му към виртуалната среща на върха на Шанхайската организация за съдействие беше първото му на интернационална среща след протеста в Русия предишния месец, написа Би Би Си. 

Това е най-тренираната част на съветската войска, споделя още беларуският президент

Путин поддържа комерсиалните съглашения сред страните от ШОС в локални валути, което се преглежда като опит да се притъпят глобите.

Срещата на върха на ШОС се организира виртуално под управлението на Индия. Путин употребява платформата, с цел да изпрати обръщение за предизвикателство към Запада, заявявайки, че „ Русия се опълчва на всички външни наказания, напън и провокации и продължава да се развива както в никакъв случай до момента “.

Той направи няколко обществени изяви, откогато „ Вагнер “ направи своя еднодневен протест в края на юни, само че за първи път се виждаше с група интернационалните водачи.

Шенген е бил акцент в двустранните срещи на Мария Габрел с нидералндския ѝ сътрудник

Владимир Путин съобщи, че повече от 80% от търговията сред китайците и руснаците е в рубли и юани, и прикани другите членове на ШОС да следват същия развой. Той също по този начин приветства кандидатурата на съветския съдружник Беларус да стане непрекъснат член на ШОС през идната година.

Домакинът на срещата на върха индийският министър-председател Нарендра Моди прикани членовете да засилят търговията, свързаността и софтуерното съдействие, наред с други неща.

Но той не загатна директно нито войната в Украйна, нито все по-настъпателната позиция на Китай в Индо-Тихоокеанския район. Индия - исторически необвързана страна - трябваше да върви по тясно дипломатическо въже заради все по-силните си връзки със Запада.

Само няколко дни по-рано Съединени американски щати бяха постлали червен килим за Моди, когато той б признат във Вашингтон на държавно посещаване.

Руският президент изчака близо два дни преди да разяснява края на похода към Москва

Китай, Русия и четири централноазиатски страни сътвориха ШОС през 2001 година като контрамярка за ограничение на въздействието на Запада в района. Индия и Пакистан се причислиха към нея през 2017 година Групата стана по-важна за Русия и Китай, защото връзките им със Запада се утежниха.

Експертите настояват, че капацитетът на групата не може да бъде подценяван, макар съществуването на по-значими конгреси като БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка), Г-20 и Г-7.

ШОС сплотява към 40% от популацията на света и над 20% от международния Брутният вътрешен продукт. Като се прибави и този на Иран, тя ще управлява към 20 % от международните петролни ресурси.

Включването на Иран като пълновръстен член на тазгодишната среща ще усили енергийния портфейл на ШОС, само че ще провокира яд в западните столици. Тъй като ШОС от ден на ден се опълчва на ръководените от Запада конгреси, за Индия може да стане по-трудно да реализира дипломатически баланс сред другите си световни сътрудници.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР