Русия ще прикрие целта на почти една четвърт от планираните

...
Русия ще прикрие целта на почти една четвърт от планираните
Коментари Харесай

Засекретени разходи на Русия прикриват над 110 млрд. долара в проектобюджета за 2023 г.


Русия ще прикрие задачата на съвсем една четвърт от плануваните си разноски през идната година, до момента в който преначертава бюджета за по-дълга война в Украйна и се готви да анексира елементи от територията на своя комшия.

Проектобюджетът за 2023 година разпределя почти 6,5 трилиона рубли (около 112 милиарда долара) в класифицирани или неспецифицирани разноски, съгласно калкулации на организация Блумбърг, основани на документа. Общо плануваните разноски за идната година са за 29 трилиона рубли.

Нивото на секретност е невиждано и отразява възходящото отвращение на Русия да отвори бюджетните и статистическите си документи за инспекция след нахлуването на съветските войски в Украйна на 24-ти февруари. Правителството към този момент спря да разгласява някои основни статистически данни, в това число подробна разбивка на данните за търговията.

Сметната палата, орган за наблюдаване на държавния бюджет, пресметна, че разноските за класифицирани потребности през първата половина на тази година са малко под 19%. Секретният дял на бюджета преди този момент доближи връх от над 21% през 2015 година и беше на най-ниското си равнище от 14,9% през предходната година, съгласно съветския бизнес ежедневник " Ведомости ".



" Засекретихме доста неща сега “, сподели министърът на финансите Антон Силуанов пред кореспонденти по време на онлайн брифинг в сряда. Той сподели, че Русия няма да разкрие цената на това, което Кремъл назовава своята " специфична военна интервенция " в Украйна.

За всички разноски, които не са детайлизирани, смяната в целите е ясна в новия бюджетен проект за следващата година, който планува доста повече военни разноски. Ако бъдат признати, разноските за защита през идната година ще бъдат с повече от 43% по-високи от първичните догатки.

Фискалният план би трябвало да бъде утвърден от двете камари на Народното събрание и по-късно да бъде подписан от президента, с цел да стане закон. Всички секретни разноски ще бъдат разисквани на закрито съвещание на комисията, сподели Силуанов.

Бюджетът за 2023 година евентуално ще би трябвало да поеме разноските за анексиране на четирите района в Източна и Южна Украйна, които войските на Кремъл сега управляват след наказани от Запада и Организация на обединените нации така наречен " референдуми ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР